Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vplyv stupňa oxidácie muštov na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinnej
Čaklošová, Katarína
Zadaná diplomová práce se zabývala vlivem stupně oxidace moštů na senzorické a analytické vlastnosti vín révy vinné. V literární části závěrečné práce byly zpracovány kapitoly, které pojednávají o moštu, fenolických látkach, kyslíku, procesu oxidace v moštu a víně, jejich dopadech na senzorické vlastnosti a různých technologických způsobech dodávání kyslíku v průběhu výroby vín. K pokusu byly použity 2 odrůdy révy vinné. Aromatickou kategorii zastupovala odrůda Cvetočnij a nearomatickú odrůda Veltlínské zelené. Rmuty obou odrůd byly rozděleny podle stupně oxidace na reduktivní a oxidativní variantu, a také podle délky macerace na 0 a 24 hodin. Oxidativní varianty byly po vylisování hyperoxidované a reduktivní varianty již ve fázi rmutu zasířené. Po vylisování byly všechny vzorky ponechány 24 hodinové gravitační sedimentaci s následným stočením z kalů a vykvašené. Po alkoholové fermentaci byly vzorky stočeny z hrubých kvasnic a 4 měsíce míchané na jemných kvasnicích v pravidelných intervalech 1 krát za týden. V různých technologických fázích výroby (po lisování, po odkalení, 5. den po zákvasu, po 1. stočení, po 4 měsících) byly provedeny analýzy základních parametrů, obsahu rozpuštěného kyslíku, celkových polyfenolů, flavanoly, oxidu siřičitého, optické hustoty a intenzity barvy . Všechny vzorky vín byly po 4 měsících zrání senzoricky zhodnoceny. Výsledky analytických i senzorických analýz byly zpracovány, statisticky vyhodnoceny a znázorněné v přehledných grafech a tabulkách. Ze získaných poznatků byl vyvozen závěr za účelem jeho využití v případné praxi.
Vinohradnická oblast Tokaj na území Slovenské republiky
Čaklošová, Katarína
V bakalárskej práci som sa zaoberala štúdiom Tokajskej vinohradníckej oblasti na území Slovenskej republiky. Spracovala som literárnu rešerš na danú problematiku, ktorá zahŕňa miestne pestovanie révy vínnej, výrobu vína, históriu, tradície, gastronómiu, klimatické a pôdne podmienky. V rámci zadania bakalárskej práce som túto oblasť navštívila a preskúmala, zamerajúc sa na cestovný ruch v krajine a zhodnotenie aktuálnej situácie vinohradníctva a vinárstva v oblasti.

Viz též: podobná jména autorů
1 Čaklošová, Karolína
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.