Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání senzorických vlastností točených piv
ČENĚK, Tomáš
Diplomová práce se zabývá posouzením senzorických vlastností točených alkoholických piv z velkých a malých pivovarů ve dvou sezónních obdobích. U jednotlivých sledovaných vzorků byly hodnoceny vybrané senzorické vlastnosti, které ovlivňují kvalitu piva. Z celkového počtu třiceti vzorků z velkých a malých pivovarů, bylo posuzováno aroma, říz, plnost, hořkost, chuť, vyváženost piva a celkový dojem. Do experimentální části, která byla zaměřena na vlastní hodnocení, bylo zapojeno 15 neškolených hodnotitelů a 15 štamgastů, kteří hodnotili určené vzorky. Bylo zjištěno, že ve sledovaných vzorcích odpovídají parametry určené pro kvalitu piva dle daných norem, což vedlo k celkovému uspokojení konečného spotřebitele. Pro hodnocení aroma, řízu, plnosti, hořkosti, chuti, vyváženosti piva a celkového dojmu byla použita numerická stupnice se slovním popisem. Výsledky této senzorické analýzy točených piv byly zpracovány do přehledných tabulek a grafů.
Výživa telat do odstavu v návaznosti na technologii ustájení
ČENĚK, Tomáš
Bakalářská práce se zabývá výživou telat do odstavu v návaznosti na technologii ustájení. Celkový vývoj a zdravotní stav telat ovlivňují nejrůznější faktory nejen v období prenatálním, ale také v období postnatálním. Avšak úspěšným odstavem telat docílíme základ chovu skotu. Výživa významně ovlivňuje zdravotní stav a následně užitkové parametry telat. Pro úspěšnou ekonomiku chovu je velmi důležité zajistit návaznost technologie ustájení, což je hlavním vlivem chovu telat. V bakalářské práci je posuzován koncept výživy telat a jejich ustájení a další parametry ovlivňující jejich zdravotní stav a celkový welfare telat. V první části se pojednává o výživě telat z pohledu obecného. Poté především o mlezivovém období, které je považováno za základní prioritu tvorby budoucího stáda a následným mléčným obdobím, které tvoří důležitost až do následného odstavu. Ve druhé části se práce zabývá technologií ustájení v jednotlivých období, které jsou podstatné pro každý chov. Zde je také uvedena základní problematika nejčastějších chyb, které se v provozech vyskytují. V bakalářské práci jsou popsány koncepty výživy telat v zemědělském podniku a následné požadavky na ustájení telat. Tyto podmínky jsou brány za základní priority nejen tohoto chovu, ale i dalších subjektů spojených se zemědělskou výrobou. Závěrečná kapitola navrhuje několik možností řešení výživy telat.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.