| |
| |
|
Návrh vhodných strategií pro potravinářský podnik
Homolka, Ondřej
Homolka, O. Design of appropriate strategies for an food company. Bachelor thesis. Brno: Mendel University, 2014. This bachelor thesis deals with evaluation of the current situation and proposal of appropriate strategies for the food company for the future. The thesis is divided to two main parts. The theoretical part is compiled from technical literature. The practical part is based on the analyses of external and internal business environment on which are identified opportunities and threats, strengths and weaknesses of the company. This thesis includes PESTE analysis, Porter's five forces analysis, Porter's value chain, Weckerte's analysis, financial analysis and SWOT analysis. Recommended strategies should serve to strengthen the competitive position of the company in the market.
|
| |
|
Analýza dotací do ocelářského průmyslu v ČR v době transformace
Homolka, Ondřej ; Šveňková, Alena (advisor) ; Paneš, Patrik (referee)
Cílem této práce je hlubší zamyšlení nad problematikou poskytování dotací českému ocelářskému průmyslu v době transformace České republiky. Toto období bylo pro dané odvětví značně problematické a zažilo od roku 1989 mnoho změn, které dále ovlivnily budoucí vývoj tohoto tradičního odvětví českého průmyslu. Hlavní oblastí zájmu této práce je především restrukturalizace a privatizace českého ocelářství období konce 90. let minulého století, které lze spojovat se značnou dotační aktivitu v rámci dané oblasti. Tato studie si dále klade za cíl popsat a zhodnotit postupy a dotační aktivity státních úředníků v rámci zkoumané problematiky.
|