Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Biogenní aminy v hroznech révy vinné a ve víně
Veverka, Jaromír
Cílem práce bylo stanovení vybraných biogenních aminů u vybraných odrůd v hroznech révy vinné V literárním přehledu je popsána charakteristika biogenních aminů, jejich tvorba. Dále je specifikována tvorba biogenních aminů jednotlivými mikrobiologickými původci, jejich zdravotní vliv na lidský organismus. Pak je v práci charakterizován proces výroby vína a možné dopady tvorby a obsahu biogenních aminů při jeho výrobě. Vlastní práce je rozvržena do několika částí Byly monitorovány náhodně sebrané vzorky vína z celé moravské oblasti a analyzovány na obsahy biogenních aminů. V průběhu alkoholového kvašení, jablečnomléčného kvašení a v procesu čištění a školení byl sledován vývoj těchto látek. Byla sledována dynamika biogenních aminů během kvašení a byly zjišťovány BA po jabločnomléčném kvašení. Zjištění možnosti eliminace biogenních aminů při čiření vína -- bylo sledováno snížení biogenních aminů při použití standartních čiřících látek (bentonit, želatina, PVPP, tosil). Sledované biogenní aminy (histamin, tyrozin, tryptamin, kadaverin, spermidin, spermin a putrescin) byly ve vzorcích analyzovány chromatografickým dělením a kvantifikovány srovnáním se standardy.

Viz též: podobná jména autorů
8 Veverka, Jakub
2 Veverka, Jan
1 Veverka, Jaroslav
6 Veverka, Jiří
1 Veverka, Josef
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.