Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Screening polyfenolů v kávě
Skarková, Anežka
Diplomová práce Screening polyfenolů v kávě se zabývá původem a vlastnostmi jednotlivých druhů a technologií výroby kávy. Součástí teoretické části je výskyt a význam biologicky aktivních látek obsažených v kávě, které mohou mít jak pozi-tivní tak negativní dopad na lidské zdraví. Zmíněna je i legislativa vztahující se na problematiku definice a označování kávy. V souvislosti s nejčastějšími civilizační-mi nemocemi a různými sociálními skupinami je rovněž popsán celkový účinek kávy na zdraví člověka a také nejčastější metody stanovení polyfenolů v potravinách. V praktické části bylo za pomocí metody vysokoúčinné kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií identifikováno spektrum a množství určitých polyfenolických látek u vybraných vzorků káv různého zeměpisného půvo-du. Celkem bylo testováno 10 vzorků pražené a 8 vzorku nepražené kávy druhu Arabika a 2 vzorky kávy Robusta.

Viz též: podobná jména autorů
2 Škarková, Andrea
1 Škarková, Aneta
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.