Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti stanovení těkavých látek při výrobě piva
Rozsypalová, Markéta
Diplomová práce pojednává o možnostech stanovení chlorfenolů v pivu. Literární přehled popisuje komplexní vlastnosti chlorovaných fenolů. Shrnuje jejich fyzikální, chemické i toxikologické vlastnosti a charakterizuje jejich možné vstupy do životního prostředí. V experimentální části je hlavním tématem stanovení chlorfenolů ve vzorcích piv malých pivovarů a tzv. domácích piv. Jedná se o různé druhy piva, v nichž se množství chlorfenolů stanovuje metodou extrakce na pevné fázi (SPE) s využitím plynové chromatografie s plamenově-ionizačním detektorem (FID). Další část experimentu je zaměřena na prokázání vzniku chlorfenolů v pivu pomocí simulace podmínek při výrobě piva v poloprovozu. Množství chlorfenolů v uvařeném pivu je opět stanovena metodou plynové chromatografie. Vzorky piv jsou vzájemně porovnány v obsahu chlorfenolů. Je vyhodnoceno profilové zastoupení sledovaných chlorfenolů a jejich množství v analyzovaných vzorcích piva.

Viz též: podobná jména autorů
1 Rozsypalová, Marcela
4 Rozsypalová, Marie
2 Rozsypalová, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.