Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Hodnocení environmentálních dopadů při produkci vybraných olejnin
PLÁNSKÁ, Miroslava
Diplomová práce se zabývá vyhodnocením environmentální zátěže, která se vztahuje k běžně uplatňovaným pěstitelským postupům olejnin (slunečnice roční - Helianthus annuus, řepka olejná - Brassica napus, konopí seté - Canabis sativa,) při využití metody posuzování životního cyklu. Práce se zabývá komparací těchto olejnin v případě produkce 1 litru potencionálně vytěžitelného kuchyňského oleje. Pro účely práce byla stanovena funkční jednotka produkce (1 litr oleje) a jednotka plochy (ekvivalentní jednotka plochy potřebná pro zisk stejného množství oleje). Při hodnocení environmentálních aspektů byla v rámci vybraných dopadových kategorií největší environmentální zátěž spojena s produkcí a užitím hnojiv, použitím chemické ochrany rostlin a agrotechnickými operacemi.
Vliv zrání na vybrané ukazatele piva
PLÁNSKÁ, Miroslava
Obecně můžeme říci, že znaky, které se týkají dokvašování různých druhů piv, nejsou pro veřejnost přímým ukazatelem, co se týče kvality piva. I přesto, že tyto vlivy přímo ovlivňují senzorické vlastnosti finálního produktu. Stává se zavádějícím, že neznalost označování piva vede konzumenty k mylným představám a domněnce, že např. 12 stupňové pivo, obsahuje 12 % alkoholu. U hodnocených vzorků probíhalo spodní kvašení a monitorování závěrečné výroby piva v cylindrokónických kvasných a zracích tancích. Měřením základních analytických parametrů dokvašování piva byly měřeny parametry jako obsahové a hmotnostní procenta v pivu, extrakt, zdánlivý extrakt a mladina. Zde je nejdůležitější především úbytek extraktu a přibývání alkoholu v čase, přičemž hodnota mladiny se téměř nemění.

Viz též: podobná jména autorů
1 PLÁNSKÁ, Magdalena
1 PLÁNSKÁ, Marie
1 PLÁNSKÁ, Martina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.