Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití bakterií mléčného kysání s protektivními účinky ve výrobě čerstvých sýrů
Mešková, Ivana
Diplomová práce je zaměřena na bakterie mléčného kysání s protektivními účinky. V práci jsou popisovány účinky protektivních kultur na čerstvé sýry a jejich vliv na senzorické vlastnosti čerstvých sýrů. Je zde rovněž zařazena kapitola o bakteriocinech, jejich vlastnostech a vlivu působení na buňky. Dále podává informace o aplikacích protektivních kultur a jejich metody využití při výrobě čerstvých sýrů. V praktické části je pozorován vliv protektivních kultur na senzorické vlastnosti. Senzoricky jsou hodnoceny sýry s protektivními kulturami a sýry bez těchto kultur. Je pozorováno prokysávání u sýrů, ve kterých se nacházejí protektivní kultury a poté je sledován stav jejich trvanlivosti oproti sýrům bez těchto kultur.

Viz též: podobná jména autorů
1 Mešková, Iveta
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.