Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Mikrobiologická zátěž surovin (produktů) při prostojích v zásobních tancích a zařízeních
Kasalová, Lucie ; Vejsová, Marcela (vedoucí práce) ; Vicen, Matej (oponent)
Lucie Kasalová Mikrobiologická zátěž surovin při prostojích v zásobních tancích a zařízeních Bakalářská práce Univerzita Karlova, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Zdravotnická bioanalytika Cíl práce: Cílem bakalářské práce je zjistit, zda suroviny používané pro potravinářskou výrobu je možné využívat po dobu doporučeného skladování, ale i po uplynutí této doby a v jaké míře jsou ovlivněny nárůstem mikrobů. Dále charakterizovat klasické kultivační metody využívané v mikrobiologii potravin a popsané postupy stanovování mikroorganismů v potravinách. V experimentální části, která se zabývá testováním surovin (ovocných koncentrátů) uchovávaných v zásobních tancích, se pokusíme zjistit, v jaké míře podléhají mikrobiologické zátěži. Pro porovnání výsledků experimentální části budou zvolena dvě místa odběru vzorku - první na panelu u zásobního tanku, druhé na míchacím tanku, kdy jde surovina do výrobní části. Metody: Teoretická část je zaměřena na popis kultivačních metod používaných v mikrobiologických laboratořích pro stanovení jednotlivých druhů mikroorganismů, především stanovení celkového počtu mikroorganismů, stanovení počtu plísní a kvasinek atd. V praktické části byly sledovány odlišnosti v počtech mikroorganismů v ovocných koncentrátech při prostojích ve výrobní sféře, kdy docházelo k...

Viz též: podobná jména autorů
3 Kasalová, Lenka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.