Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zeleniny Vietnamu vhodné pro introdukci do ČR
Dang, Thi Ha
Bakalářská práce se zabývá přehledem zelinářství Vietnamu a popisem 20 tamních druhů, v ČR méně známých nebo nepěstovaných. Důraz byl kladen především na biologické charakteristiky, nároky na prostředí, způsob pěstování, obsah nutričních hodnot a způsob využití zeleniny. Současně byl založen experiment s druhy Brassica rapa var. chinensis ´Pak Choy Red Choi´ (L.) Makino, Brassica rapa var. narinosa ´Tatsoi´ (Bailey) Olson, Brassica juncea (L.) Czern. et Coss ´Jing tai No. 1´, Brassica rapa var. rapifera Sinsk., dále Ipomoea aquatica (L.) Forsk. a Luffa cylindrica. (L.) Roem. Experiment byl uskutečněn v prostorách Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Lednici v roce 2015. Hodnoceny byly růstové a výnosové parametry, a vybrané obsahové látky, jako vláknina, sušina, vitamin C, karotenoidy, flavonoidy, antioxidační kapacita, fenolické látky a minerální látky. Na základě experimentu byly zjištěny rozdíly v nárocích na pěstování i v obsahových látkách jednotlivých druhů. Všechny vybrané druhy se přizpůsobily podmínkám ČR a byly úspěšně vypěstovány. Jedná se o druhy nenáročné, s pestrým obsahem nutričních látek a širokým uplatněním. Druhy jako Brassica rapa var. chinensis ´Pak Choy Red Choi´, Brassica rapa var. narinosa ´Tatsoi´, Brassica juncea ´Jing tai No. 1´ a Brassica rapa var. rapifera lze označit za perspektivní zeleniny vhodné pro introdukci do ČR.

Viz též: podobná jména autorů
2 Dang, Thu Trang
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.