Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza užitkových vlastností pomalu rostoucího kuřecího hybrida
DUPAL, Jan
Cílem diplomové práce bylo analyzovat výsledky užitkových vlastností kuřecích hybridů s pomalým růstem. Sledováni byli hybridi kombinace JA 757, kteří byli vykrmováni do 49 dní věku a kombinace Pac JA s dobou výkrmu 56 dní. U hybridní kombinace JA 757 byla zjištěna živá hmotnost 2 169 g, spotřeba krmiva na 1 kg přírůstku 2 119 g a vyselektováno bylo 0,5 % jedinců. U kombinace Pac JA dosáhla průměrná živá hmotnost při porážce 2 109 g, spotřeba krmiva na 1 kg přírůstku byla 2 366 g a vyselektováno bylo 0,88 % kuřat. Hodnota indexu efektivnosti výkrmu byla vyšší u hybrida JA 757 (208) ve srovnání s hybridem Pac JA (158). U hybrida JA 757, ve srovnání s hybridem Pac JA, byla zjištěna vyšší jatečná výtěžnost o 3,8 % (74,7 %, resp. 70,9 %), vyšší hmotnost prsní svaloviny o 53 g (405 g, resp. 352 g), vyšší hmotnost stehenní svaloviny o 132 g (499 g, resp. 367 g) a nižší podíl abdominálního tuku o 5,5 % (44 g, resp. 49,5 g). Diference byly statisticky vysoce významné. U obou hybridů dosáhli vyšší hmotnost jak prsní, tak i stehenní svaloviny kohoutci ve srovnání se slepičkami. U hybrida JA 757 to byly rozdíly 33 g, resp. 106 g a u hybridů Pac JA rozdíly 57 g, resp. 79 g. Diference byly statisticky vysoce významné, resp. statisticky významné. Hybrid JA 757 prokázal vyšší genetický potenciál v růstové intenzitě i jatečné užitkovosti.
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
DUPAL, Jan
Drůbeží maso hraje významnou roli ve výživě člověka. Je velmi oblíbené z důvodu relativně nízké ceny i z nutričního hlediska (vysoký podíl bílkovin, nízký podíl tuku), ale i pro snadnou kulinární úpravu. Cílem bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši zaměřenou na intenzitu růstu, jatečnou užitkovost a kvalitu masa kuřecích brojlerů, na vnější a vnitřní faktory, které je ovlivňují, tj. genotyp, pohlaví, výživa a krmení, systém ustájení a mikroklimatické podmínky. V závěru práce je vytvořen souhrn činitelů, které významně ovlivňují produkci kuřecího masa a je zpracován přehled komerčních hybridů chovaných v České republice.

Viz též: podobná jména autorů
1 DUPAL, Jakub
2 Dupal, Jiří
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.