Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Vyhodnocení variabilní aplikace dusíkatých hnojiv v precizním zemědělství
Špunar, Michael
Diplomová práce se zaměřuje na porovnání způsobů hnojení pšenice ozimé (Triticum aestivum) dusíkatými minerálními hnojivy a jejich vlivu na výnos. Celá práce je založena na čtyřletém poloprovozním pokusu v podmínkách ZD Kojčice, který byl prováděn v letech 2017-2020. Pokus se zabýval srovnáním uniformní a variabilní aplikace minerálních hnojiv. V průběhu 4 let byl na šesti půdních blocích vytvořen design hnojení, který kombinoval varianty variabilního a homogenního přihnojení. Heterogenita pozemků a porostů byla identifikována metodou dálkového průzkumu Země pomocí satelitního snímkování a byl vyvářen dlouhodobý výnosový potenciál daných pozemků. Literární přehled seznamuje s problematikou precizního zemědělství a uvádí jednotlivé možné přístupy pro identifikaci heterogenity porostů. Praktická část práce se zabývala vyhodnocením poloprovozního pokusu. Na třech pozemcích z celkových šesti byl prokázán statisticky významný vliv uniformního hnojení (UNI) na konečný výnos.
Porovnání různých způsobů zpracování půdy ke kukuřici na zrno
Špunar, Michael
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání technologií zpracování půdy a jejich vlivu na výnosy zrnové kukuřice seté. Celá práce je založena na jednoletém poloprovozním pokusu ve spolupráci s akciovou společností ZEV Šaratice prováděném v období 2016/2017. Pokus se zabýval srovnáváním konvenčního způsobu zpracování půdy a minimalizační technologií mělkého kypření. Obě technologie zpracování půdy byly osety třemi odrůdami a všechny varianty byly vyhodnocovány ve čtyřech opakováních. Literární přehled seznamuje s problematikou technologií zpracování půdy a pěstování kukuřice seté. V druhé části bakalářské práce jsou statisticky vyhodnoceny výsledky pokusu, které neprokázaly žádný statisticky průkazný rozdíl na výnosech.

Viz též: podobná jména autorů
4 Špunar, Martin
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.