Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 49 záznamů.  začátekpředchozí40 - 49  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Finanční analýza podniku Krnovské opravny a strojírny, s.r.o.
Šimíček, Jakub ; Kolářová, Blanka (vedoucí práce) ; Kašing, Zbyněk (oponent)
Tato práce pojednává o finanční analýze podniku Krnovské opravny a strojírny, s.r.o.. Je rozdělena do dvou částí, teoreticé a praktické. V teoretické části se zabývá metodickým aparátem, část praktická poté obsahuje finanční analýzu podniku.
Ekonomická analýza firmy Subterra, a.s.
Svoboda, Petr ; Synek, Miloslav (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Tato práce zkoumá ekonomickou situaci firmy Subterra, a.s., její finanční zdraví a tuto společnost oborově komparuje. Společnost je analyzována horizontálními a vertikálními analýzami, poměrovými ukazately, analýzou pracovního kapitálu, bilančními pravidly, Altmanovým indexem, IN indexem a Du Pontovou analýzou. Zároveň společnost srovnává i s oborovými ukazately. Závěr práce hodnotí ekonomické zdraví společnosti.
Finanční analýza společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s.
Kapusta, Tomáš ; Kolářová, Blanka (vedoucí práce) ; Strnad, Lucien (oponent)
Práce obsahuje finanční analýzu společnosti Plzeňský Prazdroj, a.s. Pomocí metod finanční analýzy je zhodnocena finanční situace společnosti v letech 2003 - 2007.
Finanční analýza společnosti Racio, s.r.o.
Jiruchová, Iveta ; Kolářová, Blanka (vedoucí práce) ; Strnad, Lucien (oponent)
Cílem této práce je zhodnocení finanční situace společnosti Racio,s.r.o. z pohledu externího uživatele na základě dat z účetních výkazů z let 2002 - 2006. Finanční analýza je založená na absolutních i poměrových ukazatelích - rentability, aktivity, zadluženosti apod. Zda společnost nemá finanční potíže a nesměřuje k bankrotu je zhodnoceno pomocí bonitních a bankrotních ukazatelů.
Analýza konkurence pohostinství a restaurací v městě Prostějov
Krchňáková, Lucie ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Trh gastronomických zařízení v České republice zažívá v posledních letech řadu změn. Příčiny změn můžeme hledat na straně nabídky i poptávky. Stranu poptávky významně ovlivňují rychle se měnící preference zákazníků a jejich kupní síla. Služby, které gastronomická zařízení nabízejí patří k těm, které jsou nejrychleji omezovány v době poklesu nebo stagnace kupní síly zákazníků. Naopak v době růstu kupní síly a životního standardu se restaurace stávají vítaným zpestřením, na které si lidé rychle zvykají. Studie provedené v zemích EU potvrzují, že v době růstu národní ekonomiky předbíhá růst gastronomických segmentů přírůstek HDP a tím v podstatě odstraňuje deficit z období recese a stagnace. Růst životní úrovně a kupní síly obyvatel měl pozitivní efekt na růst počtu restaurací, pohostinství, fast foodů apod. Tradiční restaurace a gastronomická zařízení vznikala zejména ve městech a významná se stala dostupnost v době obědů. Obědová menu jsou jedním z hlavních konkurenčních nástrojů tradičních restaurací. Spolu se změnou životního stylu vzrostl i počet fast foodů a take away restaurací, které jsou využívány také zejména v době obědů a poledních přestávek. Silnou pozici na trhu mají stále tradiční české restaurace. Zákaznické preference se ale mění a zákazníci začínají věnovat pozornost novým restauracím s netradiční kuchyní typu mexická, indická, thajská, jižní Amerika apod. Tradiční restaurace navíc ztratily trochu své exkluzivity a jsou cenově dostupnější v důsledku konkurence s nově vznikajícími pizzeriemi a asijskými restauracemi. Pokud si chce dnes někdo otevřít restauraci nestačí mu jen dobrá lokalita a kvalitní kuchař. Začínající podnikatel musí pečlivě zvažovat, jak bude jeho podnik vypadat, co bude nabízet a na jaké zákazníky se zaměří. Dalším důležitým aspektem je samozřejmě konkurence. Analýza a sledování konkurence umožňuje podniku se odlišit a zaměřit se na jiné zákazníky nebo jim nabídnout něco jiného než konkurent. Odvětví restaurací a pohostinství patří podle odvětvové klasifikace ekonomických činností do oddílu 55. OKEČ 55 zahrnuje hotely, kempy, restaurace, výčepy a bary, účelové stravování a dodávky hotových jídel. V roce 2005 bylo v této oblasti evidováno 50 233 ekonomicky aktivních subjektů z toho 44 138 podniků fyzických osob. Většina z nich se řadí mezi malé podniky do 50 zaměstnanců. V ČR se v gastronomii prodá 17% všech potravin a nápojů. Při tom u nealkoholických nápojů tento podíl činí 20 % a u piva asi 50%.
Finanční analýza podniku BRISK Tábor, a.s.
Hašek, Jan ; Kislingerová, Eva (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Diplomová práce zaměřená na téma finanční analýza, její význam, uživatelé, provedení analýzy konkrétně na podniku BRISK Tábor, a.s., vyhodnocení podniku na základě rozboru účetních výkazů, poměrových ukazatelů, pracovního kapitálu, bilančních pravidel, soustavy ukazatelů, analýzy finanční páky a mezipodnikového srovnávání.
Ocenění podniku Maso Planá, a. s.
Boháčová, Dagmar ; Scholleová, Hana (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Nastínění teoretického rámce oceňování společnosti a po té aplikování na společnost Maso Planá, a.s. Krátké představení společnosti Maso Planá, a.s. Provedení analýzy okolí podniku. Finanční analýza Maso Planá, a.s. a následně finanční analýza podniku Masna Studená,a.s. Vytvoření finančního plánu a stanovení volných peněžních toků. Ocenění podniku Maso Planá, a.s.
Application methods on economic analysis in firm Neuman s.r.o. and value calculating
Janušek, Peter ; Synek, Miloslav (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Diplomová práce je zaměřená na teoretický a praktický rozbor metod ekonomické analýzy a výpočtu hodnoty firmy metodou diskontovaných volných peněžných toků. Použitím rozličných rozborů byly odhaleny vývojové tendence a slabé stránky firmy za posledních šest let. Změnu jednotlivých ukazatelů ekonomické analýzy jsem porovnal s vrcholovým ukazatelem rentabilita vlastního kapitálu. Závěr mého zkoumaní zní:" V případě, že dojde ke zlepšení rentability vlastního kapitálu, je možné očekávat zlepšení i v jiných ukazatelech."
Ocenění společnosti Rodinný pivovar BERNARD a. s.
Píša, Petr ; Kopalová, Helena (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
Cílem této práce je stanovení tržní hodnoty společnosti Rodinný pivovar BERNARD a.s. použitím výnosové metody - diskontu volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele (Free Cash Flow To The Firm.) Ocenění je zpracováno na základě veřejně dostupných dat. Posudek je platný za předpokladu, že se nezmění vnější ani vnitřní prostředí fungování podniku. Při stanovení hodnoty jsem pracoval s dvoufázovým modelem diskontu volného peněžního toku pro vlastníky a věřitele. První fáze zahrnuje roky 2009 až 2012. Pro finanční plánování jsem využil program Stratex od společnosti Valex s.r.o., který pomáhá podrobněji naplánovat budoucí vývoj podniku a zejména peněžní toky. Od stejné společnosti jsem využil pro samotné ocenění program Evalent. Tyto programy jsou nadstavbou MS Excel a pomáhají přesněji vymezit např. investování do dlouhodobého majetku, řízení pracovního kapitálu, splácení úvěrů.
Ocenění podniku Pivovar Nymburk spol. s r. o.
Kykal, Martin ; Scholleová, Hana (vedoucí práce) ; Kolářová, Blanka (oponent)
V mé diplomové práci s názvem Ocenění podniku Pivovar Nymburk spol. s r.o. jsem se nejprve zabýval teoretickými pojmy a postupy z oblasti oceňování. V praktické části jsou následně tyto postupy aplikovány na společnosti, kterou jsem si pro ocenění vybral. Společnost jsem ocenil výnosovou metodou volných peněžních toků pro vlastníky a věřitele na základě finančního plánu, který vycházel ze sestavené strategické a finanční analýzy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 49 záznamů.   začátekpředchozí40 - 49  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
13 KOLÁŘOVÁ, Barbora
13 Kolářová, Barbora
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.