Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 14 záznamů.  předchozí11 - 14  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Výskyt kvasinek v silážích a jejich význam
Vaculíková, Barbora
Cílem práce bylo posouzení vlivu kvasinek v silážích a ověřit fakt, zda aditiva vždy zaručí inhibici nežádoucích mikroorganismů. V literárním přehledu byla věnována pozornost metabolismu kvasinek, jejich významu v silážích a možnostem omezení. V této souvislosti byly provedeny modelové pokusy s luskoobilní směskou a kukuřičnou siláží. Byl posouzen vliv aditiv na výslednou kvalitu siláží a jejich vliv na obsah mikroorganismů s následným vyhodnocením fermentačního procesu. Dle stanovených měření lze konstatovat, že použitá aditiva měla pouze částečně vliv na omezení aktivity kvasinek a na aerobní stabilitu. Chemický konzervant na bázi organických kyselin příznivě zpomalil nástup druhotné fermentace u luskoobilní směsky, a to i přesto, že nedošlo u této varianty k potlačení počtu kvasinek. U kukuřičné siláže byla potvrzena negativní korelace počtu kvasinek na obsah sušiny (r= 0,6219). U siláže s chemickým konzervantem (2,402 +- 0,775 log CFU/g) byl prokázán (P<0,05) pozitivní vliv na omezení kvasinek oproti kontrolní siláži. Bylo potvrzeno, že jen na základě měření hodnoty pH nelze usuzovat míru kontaminace kvasinkami. Byl potvrzen fakt, že ani ten nejlepší konzervační přípravek nezaručí kvalitní a stabilní siláž, při nedodržení technologických zásad silážování.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 14 záznamů.   předchozí11 - 14  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.