Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Biopotraviny - vnímání kvalitativního rozdílu veřejností na Brněnsku
Zajíčková, Marcela
Tato diplomová práce je zaměřena na kvalitu a výrobu biopotravin a rozdíly mezi bioprodukty a produkty konvenčními. Cíl této práce je zaměřený na vnímání biopotravin veřejností, který byl vyhodnocen pomocí dotazníkového průzkumu v okresech Brno-město a Brno-venkov. Dotazníkový průzkum se skládal z 23 otázek, vyplněný 138 respondenty. Prvních šest otázek bylo ke zjištění základních informací o respondentovi, zbývající otázky byly k dané problematice biopotravin. Získané odpovědi byly vyhodnoceny slovním vyjádřením a zpracováním do grafů. Z průzkumu vyšlo najevo, že je veřejnost velmi málo znalá v této oblasti, např. logo evropské bioprodukce nikdy neviděla téměř polovina dotázaných. O kvalitu a složení potravin se zajímají spíše ženy než muži. Četnost nákupu biopotravin je nejčastěji jedenkrát do měsíce v hypermarketu nebo supermarketu, popřípadě ve specializované prodejně s útratou do 500 Kč. Nejžádanějším sortimentem v biokvalitě je ovoce, zelenina a mléčné výrobky. Spotřebitele omezuje v nákupu biopotravin hlavně vyšší cena a nedůvěra v biopotraviny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.