Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Faktory ovlivňující kvalitu krůtího masa
Skoupá, Markéta
Tato bakalářská práce je zpracovaná na téma Faktory ovlivňující kvalitu krůtího masa. První část pojednává o produkci krůtího masa ve světě a v Evropě ve srovnání s produkcí dalších druhů masa. Zabývá se se světovým obchodováním, dovozem i vývozem v České republice. Dále je popsána historie a současný stav chovu krůt v ČR. Následně líčí šlechtění krůt ve světě a jeho hlavní cíle a zabývá se popisem současně nejpoužívanějších hybridních typů krůt a technologií výkrmu. Dále je popsána jatečná kvalita krůtího masa, výživová hodnota a senzorické vlastnosti a faktory, které působí na jakostní ukazatele. Zájem o produkci a konzumaci krůtího masa je podmíněný jeho jatečnou, nutriční a senzorickou kvalitou. Hlavní část práce je věnována popisu faktorů, jež ovlivňují jakostní vlastnosti krůtího masa. Ukazatelem výtěžnosti krůtího masa je výtěžnost JUT (jatečně upravené tělo) a výtěžnost cenných partií (maso z prsou a stehen). Výtěžnost krůtího masa ovlivňuje věk a pohlaví zvířete, šlechtění a technologie opracování při porážce. Nutriční kvalita masa se hodnotí na základě chemického složení, obsahu dusíkatých látek a tuku a je ovlivněna genetikou, výživou, pohlavím a věkem zvířete. Na senzorické a fyzikální vlastnosti masa působí zacházení se zvířetem v časovém úseku mezi ukončením výkrmu a porážkou, ale i zdravotní stav během života.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.