Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Studium vlivu požití zeleného čaje na antioxidační stav organismu
Papanová, Veronika
Tato bakalářská práce na téma Studium vlivu požití zeleného čaje na antioxidační stav organismu je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část práce se zabývá surovinami pro výrobu zeleného čaje a samotnou výrobou. Dále pak chemickým složením, zdravotními účinky a vlivem na organismus člověka při jeho užívání. Praktická část pojednává o provedeném experimentu ze vzorků kapilární krve pomocí Ellmanovy metody, Bradfordovy metody a HPLC vysokoúčinné kapalinové chromatografie s elektrochemickou detekcí. V praktické části je zahrnut také orientační senzorický dotazník. Z výsledků vyplývá, že zelený čaj je schopen zvyšovat látky s antioxidačním účinkem v krvi. Hodnoty z Ellmanovy metody a HPLC ED analýzy jsou srovnatelné a je pozorován nárůst thiolových skupin a redukovaného glutathionu v průběhu užívání. Dle výsledků z Bradfordovy metody nemá zelený čaj zřejmě žádný účinek na obsah bílkovin v krvi. Celkový dojem čaje ze senzorické analýzy je uspokojivý 73,8 bodů.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.