Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Dosažitelný stupeň prokvašení ve vztahu k ječmeni
Zárubová, Emílie
V bakalářské práci na téma „Dosažitelný stupeň prokvašení ve vztahu k ječmeni“ byly zpracovány informace vztahující se k dosažitelnému stupni prokvašení u piva. Na začátku práce jsou uvedeny informace o ječmeni jarním, jeho historii, anatomické stavbě či chemickém složení zrna. Dále jsou popsány požadavky na odrůdy sladovnického ječmene a je charakterizováno několik důležitých odrůd. Velmi důležitou kapitolou je kapitola o fermentaci, jejím průběhu a jednotlivých typech. Stěžejní kapitolou je kapitola o možnostech stanovení fermentability a faktorech, které ji ovlivňují. Dále je zpracována tématika Českého piva včetně požadavků, které musí být splněny, aby bylo pivo zařazeno pod CHZO České pivo. Ke konci obsahuje práce kapitoly o výrobě piva, dílčích fázích výroby, ale i o surovinách potřebných k výrobě piva.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.