Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Warning: Requested record does not seem to exist.
Vliv bílkovinných koncentrátů na obsah aminokyselin v mléce dojnic
Hubálková, Alžběta
Cílem tohoto pokusu bylo sledování vlivu přídavku bílkovinného koncentrátu na složení aminokyselin v mléce dojnic holštýnského plemene v ekologickém chovu. Do pokusu bylo zařazeno 20 dojnic, rozdělených do dvou skupin. Obě skupiny měly shodnou základní krmnou dávku skládající se z kukuřičné siláže, jetelotravní senáže (1. seč), travní senáže (1. seč), ozimé pšenice a jarního ječmene. Kontrolní skupina dojnic (n = 10) byla krmena pouze základní krmnou dávkou. Pokusné skupině byl ke kontrolní krmné dávce přidáván bílkovinný koncentrát v množství 1 kilogram na kus a den. Bílkovinný koncen-trát obsahoval sójové, lněné a slunečnicové pokrutiny. Celý pokus trval 30 dní. Odběr vzorků mléka pro stanovení koncentrace aminokyselin v mléce probíhal pravidelně kaž-dý desátý den. Přídavek bílkovinného koncentrátu zvýšil koncentraci kyseliny aspargové a glycinu (P < 0.05), u ostatních sledovaných aminokyselin nebyl vliv statisticky průkazný. Vzhledem k zjištěným výsledkům je pravděpodobné, že přídavek bílkovinného koncentrátu může ovlivnit koncentrace některých aminokyselin v mléce dojnic.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.