Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 

Vliv rozdílných úprav vybraných komponentů na proces výroby krmných směsí a jejich nutriční účinnost
Maloušková, Monika ; Kodeš, Alois (vedoucí práce) ; Jiří, Jiří (oponent)
Tato diplomová práce se zabývá posouzením vlivu úprav krmných komponent na nutriční účinnost krmných směsí a související živočišnou produkci. Primárně se zaměřuje na vliv rozdílné úrovně rozmělnění vybraných krmných komponent a srovnání různých typů šrotovacích strojů. Popisuje také základní živiny v krmivu a jejich funkci v organismu, běžné typy strojů používaných při výrobě krmných. Cílem projektu diplomové práce je vyhodnotit efekt rozdílného rozmělnění komponentů v kladívkovém a válcovém šrotovníku. Dále si projekt diplomové práce klade za cíl potvrdit, či vyvrátit čtyři stanovené hypotézy. H01 "Všechny komponenty používané při výrobě krmných směsí lze šrotovat sledovanými typy šrotovníků". H02 "Ekonomická náročnost šrotování komponentů ve VKS je u sledovaných šrotovníků stejná". H03 "Rovnoměrnost velikosti částic, vzniklých při šrotování, je u sledovaných šrotovníků stejná". H04 "Kvalita rozmělnění komponentů ve sledovaných šrotovnících neovlivňuje nutriční účinnost krmných směsí u sledovaných druhů zvířat". Pro potřeby výzkumu bylo vybráno 5 šrotovníků běžně používaných v zemědělských družstev a výrobnách krmiv. Data byla sbírána přímo od pracovníků pracujících na vybraných šrotovnících, případně od expertů výrobců. Práce diskutuje některé zahraniční výzkumy a srovnává s nimi vlastní výsledky. Výsledky projektu ukázaly, že nejefektivnější jsou válcové šrotovníky, které se ale nehodí pro některé typy krmných komponent. Dobrou efektivitu mají i kladívkové šrotovníky s horním plněním. Všechny zkoumané šrotovníky vyjma válcového produkovaly šrot o velké různosti velikosti částic. Hypotézy H01, H02, H03 byly výzkumem vyvráceny. Hypotéza H04 nebyla vyvrácena ani potvrzena.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.