Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 124 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rozšíření environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Ekocentru Trkmanka
Košťálová, Yveta
Diplomová práce se zabývá rozšířením environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Ekocentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích. Jako možnost rozšíření byly zvoleny ekologické výukové programy, které vznikaly ve spolupráci s Ekocentrem Trkmanka. První program: "Člověk pro přírodu -- příroda pro člověka" vede k uvědomění si, že člověk je součástí přírody. Další program: "Ekologie v domácnosti" se zabývá ekologickými domácnostmi a šetrnou spotřebou. Poslední program: "Jsme to, co jíme?", tato část environmentální stránka potravin seznamuje žáky s geneticky modifikovanými organismy, ekologickými potravinami a FAIR TRADE. Všechny výukové programy byly několikrát ověřené v praxi. Na závěr bylo navrženo zařazení do nabídky ekologických výukových programů v Ekocentru Trkmanka.
Český trh s fair trade výrobky
Trčková, Vendula
Tato práce popisuje Fair Trade v České republice, se zaměřením na povědomí českých spotřebitelů o tomto konceptu. Daná problematika je shrnuta v literární rešerši a v praktické části je zkoumána pomocí dotazníkového šetření. Teoretická část nejprve popisuje Fair Trade obecně a poté se zaměřuje na vznik a vývoj Fair Trade v ČR. Praktická část mapuje české spotřebitele a jejich vztah k fairtradovým výrobkům. Získaná data z dotazníkového šetření jsou vyhodnocena pomocí grafů a zpracována v diskuzi.
Analýza možností Brna jako fairtradového města
Zápolská, Monika
Bakalářská práce se zabývá postavením města Brna v rámci kampaně Fairtradová města a především se zaměřuje na kritérium dostupnosti fairtradových produktů ve městě, které Brno dosud nesplňuje. Nejdříve se práce zaměřuje na literární rešerši k tématu fair trade a kampani Fairtradová města. Poté je v práci shrnuto postavení fair trade v Brně a klíčovou částí práce je analýza výsledků výzkumu mezi provozovateli brněnských restauračních zařízení s nabídkou produktů fair trade, i podniků, které fair trade v nabídce nemají. Výsledkem práce je zmapování počtu restauračních zařízení, kde je fair trade již dostupný a zhodnocení zájmu o informace týkající se fair trade či produktů, mezi provozovateli podniků, jenž fair trade v nabídce zatím nemají. V práci jsou také na základě výsledků výzkumu stanovena určitá doporučení, která lze využít při stanovení dalších kroků, směřujících v rámci Brna k získání statusu Fairtradové město.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 124 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.