Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 76 záznamů.  začátekpředchozí66 - 75další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zjištění procenta tělesného tuku pomocí kaliperace u klientů Viva Fitnes v Českých Budějovicích
PELEŠKOVÁ, Anna
Cílem této bakalářské práce je zjištění podílu tělesného tuku u klientů navštěvujících fitness centrum Viva Fitnes v Českých Budějovicích. Celkem bylo naměřeno a následně analyzováno 200 respondentů obou pohlaví. Měření se týkalo především klientů, kteří navštěvují posilovnu a sálové lekce. Zjišťovány byly základní somatické proporce a procento tělesného tuku skrze kalipraci kožní řasy metodou Pařízkové. Postup a výsledky práce v terénu jsou uvedeny v části praktické. Teoretická část uvádí přehled dosavadních poznatků týkajících se problematiky složení lidského těla nutné k pochopení základní problematiky této práce. Výsledné statistické hodnoty jsou zpracovány v podobě grafů, tabulek a statistické významnosti.
Rozbor modelu FARM a možnosti využití modelů v rámci optimalizace hospodaření
URBÁNKOVÁ, Jana
Práce se zabývá základním rozdělením matematických modelů , popisuje metody pro hodnocení trvalé udržitelnosti zemědělských podniků a zaměřuje se především na bilance živin, organické hmoty a energie. Dále jsou zmíněna některá opatření pro optimalizaci hospodaření zemědělského podniku. Praktická část se zabývá popisem matematicko-statistického modelu FARM, který slouží ke zpracování základních dat o zemědělském hospodaření.
Porovnání procenta tělesného tuku u studentů učitelství prvního stupně ZŠ s šetřením z roku 2005 pomocí kaliperace
HALASOVÁ, Barbora
Diplomová práce se zabývá zjišťováním procenta tělesného tuku u studentů Jihočeské univerzity, oboru učitelství pro 1. stupeň ZŠ a následným porovnáním výsledků s rokem 2005. Výzkum se konal v měsících květen až říjen 2011. V tomto období bylo naměřeno celkem 114 probandů, z toho 106 žen a 8 mužů. Měření tělesného tuku probíhalo prostřednictvím antropometrické metody, konkrétně byla použita metodika podle Pařízkové. Kožní řasy byly měřeny pomocí kaliperu značky Somet s přesností na 0,2 mm. Výsledné hodnoty jsou zpracovány v tabulkách a grafech. Z výsledků vyplývá, že v porovnání s rokem 2005 došlo k mírnému nárůstu procenta tělesného tuku u skupiny mužů i žen.
Obezita jako aktuální problém současné společnosti
FRYŠOVÁ, Iveta
Tato bakalářská práce je na téma Obezita jako aktuální problém současné společnosti. Jejím cílem je shrnout základní témata a otázky týkající se obezity a porovnat náhled na ideál tělesné krásy a váhy z pohledu obézních, lidí s nadváhou, ale i lidí s normální váhou. V souvislosti s cíli bakalářské práce byly stanoveny 3 hypotézy: H1. Obézní lidé se neliší z hlediska mentální reprezentace ideální tělesné postavy od běžné populace. H2. Životní styl obézních nesouvisí s jejich pojetím ideální tělesné postavy. H3. Lidé s obezitou se z hlediska spokojenosti se svým tělem neliší od skupiny lidí s nadváhou. Pro výzkum byla zvolena kvantitativně {--} kvalitativní metoda. Dotazník byl zcela anonymní. Výzkum proběhl v lednu a únoru roku 2007. První hypotéza byla potvrzena. Druhá a třetí hypotéza byla vyvrácena. Dle mého názoru byl cíl práce splněn. Existuje velké množství televizních programů, knih, časopisů a internetových portálů, které se zabývají obezitou. Důvodem je fakt, že počet lidí trpících touto nemocí roste v celé Evropě. Obezita je definována jako nadměrná tělesná hmotnost se zvýšeným podílem tukové tkáně. Není to pouze estetický problém. Obezita může způsobit mnoho zdravotních problémů, např. cukrovku, hypertenzi, rakovinu, gynekologické problémy, srdeční či kloubní onemocnění. Tento stav může mít rovněž dopad na psychickou sféru obézního a mohou se objevit deprese či úzkost. Dnešním ideálem tělesné krásy je velmi štíhlá postava. Ženy a dívky jsou nuceny držet diety. Vedle obézních přibývá také těch, kteří si pouze myslí, že jsou obézní či trpí nadváhou. Dietní průmysl má totiž obrovskou moc podporovat idealizaci štíhlosti.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 76 záznamů.   začátekpředchozí66 - 75další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.