Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 65 záznamů.  začátekpředchozí64 - 65  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Aditiva ve víně a možnosti jejich detekce
Čuta, Jaromír
Předmětem této bakalářské práce je popis aditivních látek ve vínech a možnosti jejich detekce. Bakalářská práce byla vypracována na Ústavu posklizňových technologií, Zahradnické fakulty v Lednici na Mendelově univerzitě v Brně v letech 2012 - 2014. V jednotlivých kapitolách jsou popsány aditivní látky, jak zákonem povolené, tak i látky které jsou ze zákona zakázány přidávat. Vyličuje legislativní požadavky vztahující se na vinohradnictví a vinařství v rámci České republiky a Evropské unie. Dále se zabývá vybranými analytickými metodami sloužícími k detekci aditivních látek a kontrole autenticity vín.
Mikrorobiologie ve vinařství
Marvánek, Tomáš
Diplomová práce se zabývá sledováním počtu vybraných skupin mikroorganismů, které se vyskytují na bobulích hroznů a v technologii výroby vína. V teoretické části jsou popsány jednotlivé kroky výroby vína a významné skupiny mikroorganismů uplatňující se během celé vinifikace. Dále pojednává o vadách vína způsobených činností nežádoucí mikroflóry a prevenci. Praktická část se věnuje vyhodnocení výsledků získaných během analýz tří odrůd Pálava, Veltlínské zelené a Rulandské modré. Stanovován byl celkový počet mikroorganismů, bakterie mléčného kvašení, kvasinky a plísně.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 65 záznamů.   začátekpředchozí64 - 65  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.