Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 203 záznamů.  začátekpředchozí184 - 193další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Podnikatelský záměr zvolené agroturistické farmy
LEMOCHOVÁ, Martina
Cílem bakalářské práce je zanalyzování tržních podmínek a sestavení kompletní dokumentace podnikatelského plánu pro konkrétní agroturistickou farmu v jižních Čechách dle aktuálních trendů ve venkovské turistice a agroturistice. Teoretická část definuje pojmy venkovská turistika, agroturistika, podnikatelský záměr a popisuje jednotlivé části záměru. Samostatná kapitola Trhosvinensko - destinace venkovské turistiky analyzuje podmínky oblasti pro rozvoj této formy cestovního ruchu. V praktické části je vytvořen podnikatelský plán, který obsahuje popis agroturistické farmy, analýzu spotřebitelské poptávky na základě dotazníkového šetření, analýzu konkurence, marketingovou strategii a finanční plán s kalkulací ekonomické efektivnosti.
Cestovní ruch a jeho vliv na vybraný region
PŮŽOVÁ, Lucie
Cílem diplomové práce bylo analyzovat možnosti cestovního ruchu na Jihlavsku a to s ohledem na venkovský cestovní ruch. Teoretická část byla zpracována z literatury, týkající se této problematiky a z internetových stránek. V teoretické části bylo charakterizováno území kraje Vysočina a Jihlavy v cestovním ruchu, návštěvnické atraktivity a jiné. Praktickou částí bylo sestavení dotazníků a následné dotazníkové šetření. Dotazníkové šetřené zaměřené na objekty a hosty venkovského cestovního ruchu. Vyhodnocení dotazníků slouží k potvrzení nebo vyvrácení daných hypotéz.
Rozvoj ekoagroturistiky v rámci vybraného regionu (Benešovsko)
KOTOVÁ, Iveta
Analýza současné úrovně rozvoje ekoagroturistiky na Benešovsku. V práci je postupně charakterizován potenciál cestovního ruchu ve vztahu k danému regionu, podrobně představeny vybrané ekologické farmy. Na základě dotazníkového průzkumu byla analyzována situace na ekologických farmách a sledován zájem veřejnosti o venkovskou turistiku, resp. ekoagroturistiku.
Venkovský cestovní ruch na Vysočině
PAZDERKOVÁ, Hana
Práce pojednává o možnostech venkovské turistiky na Vysočině. Tato oblast je svým venkovským charakterem, dostatkem zemědělských usedlostí a kulturním a přírodním potenciálem pro venkovskou turistiku nejvýše vhodná. Lidé se stále více vrací k pobytu v přírodě s možností aktivního sportovního vyžití, což odráží snahu uniknout z měst na venkov. Venkovská turistika se v České republice teprve rozvíjí. V posledních letech se jí zabývá stále více podnikatelů, i když jen jako vedlejší činností a tato aktivita pro ně není hlavním zdrojem příjmů. Cílem práce je zjistit a zhodnotit nabídku a rozsah služeb venkovského cestovního ruchu na Vysočině. K získání potřebných údajů bylo provedeno dotazníkového šetření mezi poskytovateli těchto služeb. Na základě vyhodnocených výsledků byly nastíněny další možnosti rozvoje venkovské turistiky v regionu a byly vzneseny návrhy k samotným provozovatelům objektů venkovské turistiky.
Nevyužitý potenciál cestovního ruchu vybraných venkovských regionů
PECHOVÁ, Lenka
Cílem této diplomové práce byla analýza nevyužitého potenciálu cestovního ruchu v mikroregionu Veselsko. V rámci řešení diplomové práce byla vypracována analýza vybraného území, zmapována a vyhodnocena úroveň jednotlivých subjektů venkovské turistiky a také proveden marketingový výzkum. Na základě zpracovaných analýz a provedeného dotazníkového šetření byly vytvořeny vlastní návrhy možnosti rozvoje venkovské turistiky v mikroregionu Veselsko, které se snaží řešit oblast nevyužitého potenciálu cestovního ruchu. Při navrhování řešení byl kladen důraz především na zvýšení úrovně poskytovaných služeb, propagaci a rozvoj existujících forem turistiky, včetně návrhu nového produktu vycházející z potenciálu oblasti.
Význam agroturistiky ve volném čase a její pedagogické aspekty
BULÍN, Jiří
Práce se zaměřuje na problematiku agroturistiky a trávení dovolených na venkově všeobecně. Je napsána v teoretické rovině a dotýká se tématu cestovního ruchu, volného času a pedagogiky volného času, přičemž obojí se snaží promítnout do hlavní oblasti práce, kterou jsou pedagogické aspekty agroturistiky. Práce se dále zaměřuje na konkrétní aspekty, mezi které patří příprava a organizace doprovodných programů a také ubytovací standardy jednotlivých ubytovacích zařízení, které mohou být použity v rámci agroturistiky. Podstatnou částí je také kapitola o jednotlivých typech hostů, kteří mohou agroturistiku provozovat a jejich specifické potřeby, případně očekávání. Jedna kapitola práce se pak věnuje analýze studijních plánů jednotlivých studijních oborů, které mohou připravovat na diskutovanou činnost.
Agroturistika a zážitková turistika v oblasti Rías Baixas
KRATOCHVÍLOVÁ, Vendula
Tématem bakalářské práce je agroturistika a zážitková turistika v oblasti Rías Baixas. Cílem práce je určit a popsat hlavní typy agroturistiky a zjistit stav zážitkové turistiky v daném regionu. V úvodních kapitolách jsou představeny pojmy zážitková turistika a agroturistika. Následuje kapitola věnovaná úvodu do marketingu, jelikož autorka v této práci analyzuje techniky marketingu na internetu jednotlivých ubytovacích zařízení. Dále je představen region Galicie a oblast Rías Baixas. Jádrem práce je analýza agroturistiky a jejích ubytovacích zařízení v oblasti Rías Baixas a jejich marketing prostřednictvím internetového média.
Podpora cestovního ruchu v České republice a ve vybraných zemích EU
ŠVEJDOVÁ, Gabriela
Práce se zabývá komparací tří vybraných zemí v rámci EU a jejich pístupem k cestovnímu ruchu v dané lokalitě. Dále je zde uvedena možnost čerpání různých zdrojů z fondů EU, vzdělávání pracovníků v oblasti cestovního ruchu v ČR.
Analýza služeb cestovního ruchu v regionu Jihlavsko
TŘÍSKOVÁ, Hana
Na počátku práce byly stanoveny určité cíle, které byly také splněny. V práci byla provedena Situační analýza zabývající se základními aspekty potřebnými pro analyzování služeb cestovního ruchu v daném regionu. Zhodnoceno bylo geografické, demografické a historické vymezení. Opomenut nebyl ani cestovní ruch. Poté následovala analýza a zhodnocení služeb cestovního ruchu a to především služeb základních, mezi něž patří ubytovací, stravovací a informační služby. Na základě teoretického podkladu byl proveden v šetřené oblasti marketingový výzkum. Jeho výsledkem byl poté návrh marketingového opatření. Díky těmto výsledkům bylo možno zhodnotit také stanovené pracovní hypotézy, které zněly: 1. Jihlavsko není jako turistický region dostatečně propagován. 2. V regionu Jihlavsko je nedostatečně vyvinutá agroturistika, ačkoli k tomu má region výrazný potenciál.
Projekt podniku služeb v cestovním ruchu
TRÁVNÍČKOVÁ, Jana
Cílem této bakalářské práce je vypracování projektu podniku služeb se zaměřením na agroturistiku. První část práce podává základní přehled o problematice agroturistiky. V práci jsou shromážděna základní data zemědělského podniku popisující jeho aktuální ekonomickou situaci. Získaná data jsou prezentována v tabulárních a grafických přehledech. V další části práce je formulován vlastní podnikatelský záměr a kvantifikovány prostředky pro jeho naplnění s ohledem na aktuální stav podniku a aktuální využití jeho provozních kapacit. V závěrečné části práce je vyhodnocena ekonomická efektivnost projektu v průběhu několika prvních let provozu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 203 záznamů.   začátekpředchozí184 - 193další  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.