Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 12 záznamů.  předchozí11 - 12  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vybrané parametry látkového metabolismu dojených krav
KAŇKA, Vladimír
Cílem práce bylo vyhodnocení antiketogenní profylaxe veterinárního přípravku Kexxtone v chovu vysokoužitkových dojnic plemene Holštýn v podniku Agrodam Hořepník, s.r.o. Ve sledovaném stádě pak byly vyhodnoceny parametry metabolického stavu. Dále vyhodnocena dojivost, obsahu tuku, bílkovin, laktózy a somatických buněk v mléce ve 100 dnech laktace a následně byly zhodnocena úroveň zabřezávání po 1. a 2. Inseminaci. Pokus probíhal od července 2014 do prosince 2014. A to tak, že každé dva měsíce bylo vybráno 8 krav a 8 jalovic s podobným datem otelení. Následně byly roztříděny do dvou skupin tj. do pokusné (podávaný přípravek kexxtone) a kontrolní. Těmto dojnicím byla odebírána krev a mléko. Následně byly tyto biologické vzorky laboratorně diagnostikovány. U pokusné skupiny byl zjištěn vyšší nádoj a obsah mléčných složek, tj. tuku a bílkovin. Příznivý vliv antiketogenního přípravku na množství ketolátek v krvi a mléce podávaného pokusné skupině byl taktéž potvrzen. V ostatních sledovaných parametrech nebylo shledáno významných statistických rozdílů.
Výživný stav dojnic a výskyt metabolických poruch v poporodním období na rodinné farmě.
FREJLACH, Tomáš
Cílem této práce bylo zhodnotit výživný stav dojnic, výskyt subklinické ketózy a dalších poporodních problémů na rodinné farmě u 24 dojnic. Hodnocení probíhalo v rozmezí jeden měsíc před porodem a jeden měsíc po porodu. Toto období rozhoduje o průběhu následující laktace a dalším reprodukčním cyklu. Bylo zjištěno, že dojnice se nacházejí nejčastěji v optimální kondici (3 ? 3,5). Slabá subklinická ketóza se u dojnic na farmě vyskytuje zcela běžně a byla zjištěna u 23 (95,8 %) dojnic. Výskyt dalších poporodních poruch byl ve sledovaném období na farmě vzácný.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 12 záznamů.   předchozí11 - 12  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.