Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium dějů probíhajících během karbonatace pánvové strusky
Sadílek, Lukáš ; Cába, Vladislav (oponent) ; Másilko, Jiří (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem dějů probíhajících během karbonatace pánvové strusky (LFS). Hlavní fáze obsažené v pánvové strusce, tedy -C2S, -C2S, C4AF, C12A7 a navíc také -C2S, byly nejprve syntetizovány v čisté formě. Následně u všech vzorků, včetně samotné pánvové strusky, byla sledována hydratační a karbonatační aktivita. Největší hydratační aktivita byla pozorována u fází hlinitých C4AF, C12A7 a nejvyšší karbonatační aktivitu vykazoval především -C2S, dále také -C2S a LFS. V průběhu karbonatace pánvové strusky dochází ke vzniku zejména uhličitanů, resp. CaCO3 v různých modifikacích, ale také ke vzniku menšího množství produktů hydratace hlinitých fází při velmi rychlé reakci se záměsovou vodou. Na průběh karbonatace mají významný vliv teplota i relativní vlhkost. Tyto podmínky mají vliv na samotnou míru karbonatace a relativní vlhkost dále také na poměr vznikajících modifikací CaCO3, kdy s největší pravděpodobností mění mechanismus průběhu karbonatace.
Vliv regulace hroznů na kvalitativní parametry u odrůdy Savilon
Sadílek, Lukáš
Tato diplomová práce se zabývá vlivem regulace násady na kvalitativní parametry u odrůdy Savilon. Práci lze rozdělit na dvě části. Na část literární, ve které byly popsány kvalitativní parametry hroznu, možnosti regulace násady a další možnosti jak docílit snížení výnosu a zvýšení kvality hroznů. Ve druhé části této práce byl proveden pokus na bílé moštové PIWI odrůdě Savilon. Regulace násady byla provedená ve dvou variantách. Tyto varianty byly následně porovnány s kontrolou bez provedené regulace.
VOC Modré hory
Sadílek, Lukáš
Tato bakalářská práce popisuje a charakterizuje specifika VOC Modré hory. Cílem této práce bylo blíže popsat VOC Modré hory a porovnat toto sdružení s ostatními VOC. Na začátku práce byly stručně popsány apelační systémy v jiných zemích. V následující kapitole bylo popsáno terroir a jeho činitelé, na které navázala kapitola popisu mikroregionu Modré hory z hlediska geologických, půdních a klimatických podmínek. Dále zde byly popsány podmínky zatřídění vín, popis odrůd a členové sdružení VOC Modré hory. Toto sdružení bylo srovnáno s ostatními VOC a byla navrhnuta řešení pro lepší orientaci zákazníka a zvýraznění terroir ve vínech s označením VOC.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.