Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výběr potravin ve výživě sportovců
Mašková, Dominika
Tato bakalářská práce je zaměřena na výběr potravin ve výživě sportovců, především na rozdíly v potřebě živin a energie u silových a vytrvalostních sportů. První dvě kapitoly jsou věnované zásadám racionální výživy a základním složkám potravin. Třetí kapitola popisuje energetický metabolismus během fyzické zátěže. Další kapitoly zahrnují specifika v příjmu základních živin ve výživě sportovců, včetně pitného režimu. Dále jsou v těchto kapitolách popsány odlišnosti v načasování a výběru potravin před zátěží, v průběhu zátěže a po zátěži se zaměřením na rozdíly v silových a vytrvalostních sportech. Šestá kapitola je věnována problematice funkčních a fortifikovaných potravin. Poslední kapitola je zaměřena na doplňky stravy a jejich využití ve výživě sportovců.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.