Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Kypřidla a protein v pekařských technologiích
Hegerová, Petra
Bakalářská práce „Kypřidla a protein v pekařských technologiích“ je rozdělena do tří částí. V první části jsou popsány způsoby kypření, jednotlivá kypřidla a jejich výroba. V druhé části jsou zmiňovány studie, ve kterých bylo použito různých kypřidel a proteinů a byl zkoumán jejich dopad na výsledné produkty. Třetí-praktická část je zaměřena na hodnocení vybraných kypřidel a jejich vliv na výsledný cukrářský výrobek. Jako nejlepší se v tomto směru jevil výrobek Originál kypřicí prášek škrobový Dr.Oetker, naopak nejhorších výsledků dosahoval Kypřicí prášek do pečiva bezfosfátový bez lepku. Jako lepší z použitých vzorků jedlé sody byl ten od firmy Dr.Oetker. U směsí specializovaných na perníková těsta dosáhl lepšího výsledku kypřicí prášek do perníku Varoma oproti kypřicímu prášku do perníku Dr.Oetker.
Vliv časné nutriční podpory a rehabilitace během akutního onemocnění na následnou morbiditum mortalitu a tělesnou kondici u geriatrických pacientů - prospektivní dlouhodobá studie
Hegerová, Petra ; Sobotka, Luboš (vedoucí práce) ; Matějovská Kubešová, Hana (oponent) ; Charvát, Jiří (oponent)
1. Souhrn Úvod a cíle: Akutní onemocnění kombinací katabolického stavu, sníženého per os příjmu a inak vity vede ke ztrátě svaloviny. Prohloubení sarkopenie pak následně způsobí vyšší morbiditu a mortalitu seniorů. Cílem naší studie bylo získat odpověď na otázku, zda-li časná nutriční podpora a fyzioterapie ovlivní sarkopenii a dlouhodobou perspek vu u seniorů, kteří překonávají akutní onemocnění. Metodika: V prospek vní randomizované studii jsme zařadily 200 pacientů starších 78 let. Nemocní byli hospitalizovaní na geriatrickém oddělení s akutním interním onemocněním a byli randomizováni obálkovou metodou do intervenované skupiny (IG, n=100) a kontrolní skupiny (CG, n=100). Intervenovaná skupina dostávala k běžné stravě nutriční doplňky (600 kcal, 20 g bílkovin) a zároveň byla zahájena intenzivní rehabilitace (trénink na bicyklovém ergometru 2 x denně a 2x 15 minut fyzioterapie). Kontrolní skupina byla léčená standardním způsobem. Celková doba sledování byla 2 roky. U nemocných byla hodnocena tolerance sippingu a jeho vliv na spontánní přijem stravy za hospitalitace, dále jsme v pravidelných intervalech sledovaly hmotnost, kožní řasu tricepsu a obvod paže, FAT, LTM, albumin, hodno ly jsme soběstačnost pomocí Barthelova indexu, poté jsme zaznamenávaly počet plánovaných, neplánovaných kontrol a...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.