Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 22 záznamů.  začátekpředchozí21 - 22  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování vybraných parametrů ovlivňujících gushing u sladovnického ječmene
Němec, David
V předkládané diplomové práci se pojednává o sladovnickém ječmeni, jako o výchozí surovině pro výrobu piva a u něj se vyskytujícímu negativnímu jevu zvaném gushing. V první části je popsán technologický postup výroby sladu a vymezen pojem gushing. Dále jsou zde uvedeny informace o příčinách vzniku, možnostech potlačení a způsobech stanovení tohoto fenoménu. Praktická část je zaměřena na stanovení náchylnosti sladovnického ječmene ke gushingu. Pro stanovení byl zvolen třídenní test Carlsberg. Gushing byl sledován v letech 2012 a 2013 na odlišně ošetřených porostech ječmene jarního pěstovaného v lokalitě Hrubčice. Celkově bylo provedeno 160 stanovení, u kterých byl vyhodnocen vliv jednotlivých ošetření ječmene na míru gushingu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 22 záznamů.   začátekpředchozí21 - 22  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.