Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 19 záznamů.  předchozí11 - 19  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Termodynamické charakteristiky porovnávacích tepelných oběhů tvořených třemi vratnými změnami a některé možnosti jejich aplikací
Bayer, Zdeněk
Příspěvek se zabýbá porovnávacími pravotočivými tepelnými oběhy tvořenými třemi vratnými změnami, jako částmi oběhů složitějších nebo kombinovaných. pro sedm těchto oběhů jsou uvedeny vztahy pro objemový a tlakový poměr, bezrozměrný měrný výkon a tepenou účinnost jako funkce teplotního poměru oběhu a příslušné hodnoty a průběhy jsou porovnýny jednak navzájem, jednak s těmi pro Carnotův oběh.
Analýza a vývoj relativně jednoduchých algebraických rovnic stavu
Bayer, Zdeněk
Analýza a vývoj relativně jednoduchých algebraických rovnic stavu.
Analysis and development of volume-functions of two-constant equation of state applicable in a broader range of critical compressibility factors than up to now
Bayer, Zdeněk
It was found that in equations of state (EOS) of the van der Waals type the function describing the least incompressible volume (coefficient b) should also decrease with the growing critical compressibility factor (CF). Ten new two-constant (2c) volume-functions and for comparison also a similar group of 3c EOS are presented which should be more universal than until now developed EOS. Also expressions following from the critical point conditions are given.
Popis stavového chování na kritické izotermě a na mezní křivce pomocí jednoduchých stavových rovnic. Část III
Bayer, Zdeněk
Příspěvek se na základě 13 rovnic stavu zabývá možnostmi odhadu průběhu vodní spinodály. Ukázalo se, že nezbytnými předpoklady pro to jsou: správná hodnota příslušné derivace na dolní mezní křivce a vhodná rovnice stavu a dále, že průběh vodní spinodály může být užit jako doplňující kriterium vhodnosti dané rovnice stavu.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 19 záznamů.   předchozí11 - 19  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.