guest ::
login
Digital Repository
Search
Submit
Help
About
Home
>
Reports
>
Annual reports
> Ročenka VÚPP 1996
Information
Files
Original title:
Ročenka VÚPP 1996
Translated title:
Annual report 1996
Authors:
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Document type:
Annual reports
Year:
1997
Language:
cze, eng
Abstract:
[cze]
[eng]
Publikace popisuje činnost instituce - Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. v roce 1996. Tato činnost je orientována především na zlepšení úrovně stravování populace a na ozdravění nabídky potravin, dále na zdokonalování postupů při zpracování potravin, na vývoj speciálních potravin pro skupiny obyvatel s mimořádnými zdravotními potravními nároky, na vyhledávání a vývoj souvisejících kontrolních a hodnotitelských metod, analytiku včetně provádění specifických rozborů, a na vývoj a výrobu speciálních měřících zařízení a techniky. Jsou uvedeny údaje o struktuře a orgánech instituce, základní statistické údaje, výsledky hlavní (výzkumné) činnosti ústavu a dalších činností (pedagogické, vzdělávací, poradenské činnosti, zastoupení v národních orgánech, radách a komisích, mezinárodní aktivity). Publikace je dvojjazyčná (cz + en).
The publication describes the activities of an institution - the Food Research Institute Prague, vvi in 1996. This activity is focused primarily on improving the level of population and catering for healthier food supply, further improvement of processes in food processing, the development of special food for populations with extraordinary health claims by food, the search and development of related control and methods of evaluation, including implementation of analytics specific analyzes, and the development and production of special metering equipment and technology. They are given information about the structure of institutions and bodies, basic statistics, the results of principal (research) Institute activities and other activities (teaching, training, consultancy, representation in national institutions, boards and commissions, international activities). The publication is bilingual (cz + en).
Keywords:
biochemistry
;
chemical engineering
;
chemical engineering methods for detection of food adulteration
;
collection of industrial usable microorganisms
;
food
;
food chemistry
;
food for the population with specific claims by food
;
food industry
;
gluten-free products database
;
microbiology
;
patent law
;
specialized equipment and measuring equipment
;
the physical properties of food and raw materials
;
biochemie
;
chemické inženýrství
;
databáze bezlepkových výrobků
;
fyzikální vlastnosti potravin a surovin
;
metody detekce falšování potravin
;
mikrobiologie
;
patentové právo
;
potrava
;
potraviny pro populace se specifickými potravními nároky
;
potravinářská chemie
;
potravinářství
;
sbírka průmyslově využitelných mikroorganismů
;
speciální měřící zařízení a technika
Rights:
This work is protected under the Copyright Act No.
121/2000
Coll.; License:
Creative Commons Attribution 3.0 Czech Republic
Institution:
Food Research Institute Prague (
web
)
Permalink:
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-119187
The record appears in these collections:
Research
>
Scientific research institutions
>
Food Research Institute Prague
Reports
>
Annual reports
Record created 2012-07-31, last modified 2024-09-12
Similar records
Fulltext:
PDF
[Download]
If you can´t see the document in your browser, save it to your PC and open it in a suitable application.
Export as
DC
,
NUŠL
,
RIS
Share