Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Význam čiřidel v nápojovém průmyslu.
Rechtoriková, Barbora
Bakalářská práce byla vypracována na Mendelově univerzitě v Brně, Zahradnické fakultě v Lednici, Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů v letech 2014 až 2016. Práce charakterizuje druhy čiřidel a jejich aplikaci do nápojů. Popisuje druhy zákalů, které ovlivňují stabilitu a čirost zákalů. Dále se práce zabývá koloidní stabilitou nápojů, koloidními zákaly a samovolnými procesy čiření. Práce popisuje rozdělení čiřidel podle právních požadavků v ČR a Evropské unii a aplikačních cílů. Součástí práce je také zhodnocení nabídky čiřidel na tuzemském trhu.
Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín
Čuta, Jaromír
Diplomová práce na téma Porovnání enologických přípravků na bílkovinou stabilitu u bílých vín se v teoretické části zabývala bílkovinami ve víně a bílkovinnými zákaly. Dále byly popsány způsoby zjišťování stability vína proti bílkovinným zákalům a také způsoby čiření vína. A v konečné fázi byl popsán hlavní enologický přípravek, a to bentonit. V praktické části byly popsány komerčně dostupné přípravky, na bentonitovém základu. Tyto látky byly aplikovány do nevyčiřeného vína a sledovala se jejich účinnost. Víno bylo uloženo ve skleněných demižónech, po dobu 14 dní, při stejné teplotě. Všechny varianty následně prošly laboratorním rozborem. Dané výsledky byly statisticky zpracované a vyhodnoceny s doporučením pro praktické využití.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.