Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
FINANČNÍ PODPORY V ZEMĚDĚLSKÉM PODNIKU
POSPÍCHALOVÁ, Marie
Práce je zaměřena na vyhodnocení disponibility finančních podpor v zemědělském podniku v Jihočeském kraji v letech 2003 až 2007. Podnik je označen jako {\clqq}A``. Teoretická část vymezuje investice a jejich financování. Jsou zde uvedeny metody hodnocení efektivnosti investic a posuzování investice z pohledu nároku, rozsahu a efektu. Praktická část obsahuje charakteristiku vybraného zemědělského podniku a vyhodnocení dopadu přijatých dotací.
Porovnání zemědělských dotací EU a ČR na základě FADN
JAVORKOVÁ, Hana
Teoretická část popisuje vývoj dotací, finanční analýzu a zemědělskou účetní datovou síť. Cílem této práce bylo provedení a následné vyjádření výsledků finanční analýzy. Základem analýzy byl výkaz zisku a ztrát a rozvaha. Finanční analýza byla provedena na základě rozboru poměrových ukazatelů: rentabilita, aktivita, likvidita a zadluženost. Každý zemědělský podnik jsem porovnávala se zemědělskou účetní datovou sítí (FADN). Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně z Ministerstva zemědělství, Státního zemědělských intervenčního fondu, zemědělských podniků, odborné literatury a internetu.
Vliv dotací na ekonomiku zemědělského podniku
JAVORKOVÁ, Hana
Teoretická část popisuje vývoj dotací dle {\clqq}zásad`` od roku 2000 až do roku 2007. Praktickou část tvoří finanční analýza. Jedná se o analýzu poměrových ukazatelů. Byly porovnány dvě situace. První situace vyobrazuje hospodaření bez dotací, druhá situace ukazuje hospodaření s dotacemi. Výsledné hodnoty byly srovnány s oborovým průměrem. Informace pro zpracování této práce byly čerpány převážně ze zemědělských podniků, odborné literatury a internetu.
Využití finančních podpor v zemědělském podniku
BÁRTL, Tomáš
Cílem diplomové práce je analyzovat hospodaření vybraného zemědělského podniku ve vztahu k dostupnosti finančních podpor.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.