Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti vinifikace hroznů odrůdy Frankovka pro VOC Modré Hory
Hloušek, Petr
V diplomové práci s názvem Možnosti vinifikace hroznů odrůdy Frankovka pro VOC Modré Hory bylo primárním cílem zhodnotit prostřednictvím experimentu s kvašením v automatickém vinifikátoru, otevřené a uzavřené nádobě, jaký vliv mají autochtonní kvasinky vůči komerčním. Dále pak zjistit zráním vín v dřevěném sudu a neprodyšné nádobě, zda vyhovuje více zrání se zvýšeným nebo minimálním množstvím kyslíku. Výstupem z této práce poté byla senzorická analýza vína kvantifikována do 100 bodové tabulky podle OIV a také aromatický profil a profil struktury a mohutnosti vín, které byly následně zpracovány do grafů. Experimentální vzorky byly podrobeny analýze jednotlivých parametrů - antokyany, celkové polyfenoly, antioxidační kapacita a barevné parametry.
Využití třapin v technologii vín révy vinné
Helmová, Tereza
Bakalářská práce na téma Využití třapin v technologii vín révy vinné se v první části zaobírá literárním souhrnem k danému tématu, a to konkrétně ke složení hroznu, principu macerace a Frankovce jako odrůdě. Dále se bakalářská práce rozvíjí v experimentální části, která spočívá v maceraci určitých podílů třapin. K experimentu je využita odrůda Frankovka. Výsledky experimentu se skládají ze senzorického zhodnocení a chemické analýzy.
Využití terroir pro budování apelačních systémů a výrobu regionálních vín
Šimonová, Lucie
V první části své bakalářské práce jsem stručně popsala význam polohy vinice a odrůdy révy vinné v historickém vývoji našeho vinařství. Jaké směsi odrůd byly doporučovány vysazovat pro jednotlivá místa. V další části jsem popsala klasifikaci vín podle různých kriterií a vysvětlila rozdíly mezi germánským a románským systémem značení vín. Dále je objasněno, jak lze v České republice zatřídit víno jako VOC, jaké jsou podmínky pro jeho výrobu a co by měla tato značka garantovat. Ve třetí části práce je rozebrán pojem "terroir" z hlediska historie a pohledu současnosti. Nejrozsáhlejší částí práce je popis jednotlivých faktorů, které na révu vinnou v přírodních podmínkách působí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.