Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Využití enologických taninů při výrobě vína
Ryzí, Barbora
Diplomová práce se zabývá využitím taninů při výrobě vína, konkrétně je práce zaměřena na aplikaci taninů do vína bílého. Teoretická část se zabývá antioxidačními látkami obsaženými ve víně, blíže se pak zaměřuje na samotné enologické taniny, jejich dělení a použití v praxi. Praktická část se zabývá pokusem se sedmi typy komerčních taninů do bílého vína odrůdy Ryzlink rýnský, které se do vína aplikovaly během jeho zrání. V této části jsou rovněž shrnuty výsledky senzorického hodnocení a látkového složení vín, jež zahrnovalo stanovení antiradikálové aktivity, redukční síly, obsahu celkových fenolů a flavanolů.
Zrání vín v sudech barrique
Vencovská, Jana
Hlavním cílem této práce je objasnit problematiku zrání vín v sudech barrique prostřednictvím literární rešerše české i světové literatury. Barikové sudy jsou dřevěné sudy o objemu nejčastěji 225 l, které jsou ceněny pro své schopnosti zdokonalení organoleptických vlastností vína, které v nich zraje. Vliv na intenzitu a typ chutí a vůní, které barikový sud vínům dodává, má hned několik aspektů. Prvním z nich je kvalita a typ dřeva použitého na výrobu barikového sudu. Této problematice se věnuje první část této práce. Druhá část se zabývá historií výroby sudů barrique a popisuje jednotlivé výrobní procesy. Třetí část objasňuje vývoj chemického složení vína během zrání v barikových sudech. Speciálně se zaměřuje na význam taninů a kyslíku během zrání vína. Poslední část práce se věnuje problematice doby používání sudů, jejich čištění a přípravě k opětovnému použití a způsobům skladování prázdných a plných sudů.
Stabilizace barvy a zrání červených vín
Nesvatbová, Tereza
Bakalářská práce na téma Stabilizace barvy a zrání červených vín se zabývá výrobou červeného vína a látkami, které jsou v něm obsažené (anthokyany a taniny). Práce pojednává o chemickém složení hroznů, technologii výroby červených vín, stabilizaci barvy a faktorů, které ji ovlivňují. Práce se věnuje i samotnému zrání červených vín.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.