Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv výživy kojící matky na kvalitu mateřského mléka
Rolková, Julia ; Schneidrová, Dagmar (vedoucí práce) ; Fauknerová Matějčková, Jana (oponent)
SOUHRN Cíl Cílem této práce bylo přehled poznatků dané problematice teoretické části práce praktické části prozkoumat úroveň znalostí kojících žen výživě období kojení vlivu výživy kojící matky na kvalitu mateřského mléka Pro praktickou část práce bylo využito dotazníkové šetření. Data byla sbírána na přelomu dubna května 2024 prostřednictvím anonymního online dotazníku vytvořeného pomocí Google Forms distribuovaného prostřednictvím sociálních sítí diskusních fór. Dotazník byl určen výhradně pro plnoleté kojící ženy. získán odpovědí Výsledky Průzkum ukázal, že 55 % žen využívá internet jako hlavní zdroj informací o výživě kojící matky. Dále se zjistilo, že 91 % respondentek ví o vlivu výživy kojící matky na kvalitu MM. Méně než 50 % kojících matek správně odpovědělo na alespoň 80 % otázek. Bylo také potvrzeno, že matky s vyšším vzděláním (VOŠ a VŠ) mají lepší znalosti o výživě kojící matky a jejím vlivu na kvalitu MM než matky s nižším vzděláním (ZŠ a SŠ) (p = 0,008) Závěr Kvůli problematické spolehlivosti informací na internetu je vhodné poskytovat matkám ověřené zdroje podporovat je ve vyhledávání pomoci lékařských nelékařských odborníků. Jelikož většina matek ví vlivu výživy kojící matky na kvalitu MM, ale méně než 50 % žen správně odpovědělo na 80 % otázek týkajících se této problematiky, je zřejmé, že...
Vliv výživy u kojících žen na složení mateřského mléka
Šebestová, Gabriela ; Hronek, Miloslav (vedoucí práce) ; Najpaverová, Simona (oponent)
Bakalářská práce Vliv výživy u kojících žen na složení mateřského mléka je zpracována formou literární rešerše. Zabývá se vlivem stravovacích návyků matky na složení mateřského mléka a na výživu kojence. Zaměřuje se především na skupinu nutrientů, jejichž obsah v mateřském mléce úměrně závisí na příjmu matky. Práce analyzuje makronutrienty, mikronutrienty a potenciální alergeny v mléce, vliv příjmu tekutin na obsah a množství mléka a vliv doplňků stravy na produkci a kvalitu mléka. Klíčová slova: laktace, výživa, nutrienty, složení mateřského mléka

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.