Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Kvalita a senzorické vlastnosti kávovin
Burianová, Žaneta
Bakalářská práce se zabývá výrobou kávových náhražek a jejich senzorickými vlastnostmi. Popisuje historii vzniku této poživatiny, charakterizuje její nejvýznamnější plodiny a uvádí složení komerčně dostupných výrobků. Dále je práce zaměřena na porovnání náhražek s kávou a to zejména z hlediska zdravotnického, kde popisuje jednotlivé obsahové látky jako kofein či inulin a jejich účinky na lidský organismus. Výzkumná část práce je rozdělena na dvě kategorie. První se zabývá senzorickými vlastnostmi a porovnáním tří vzorků: kávovin, směsi kávy a kávovin a kávy. V druhé jsou pak uvedené rozdíly v jejich konzumaci

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.