Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv dietární intervence pro redukci hmotnosti účastníků redukčního kurzu STOB
Jenyšová, Monika
V úvodní části literární rešerže mé diplomové práce je vysvětlen metabolismus živin v těle člověka a funkce energetického metabolismu. Další část je věnována hodnocení nutričního stavu člověka, kde jsou popsány metody analýzy složení těla a nutričních ukazatelů, včetně vhodných výživových doporučení. Závěr rešerše se věnuje problema-tice onemocnění obezitou, příčiny jejího vzniku a způsob terapie. V souvislosti s obezi-tou jsou popsány redukční kurzy se zaměřením na organizaci STOB. Praktická část je zaměřena na posouzení změn stravovacích návyků účastnic re-dukčního kurzu společnosti STOB na základě mnou poskytnutého dotazníku. Dále je sledován vývoj složení jednotlivých částí těla a posouzení antropometrických údajů. Hodnoty jsou sledovány před zahájením kurzu a po skončení kurzu po dobu 12 týdnů. Získaná data jsou statisticky vyhodnocena v programu STATISTICA 12 a výsledné hodnoty jsou následně porovnány s hodnotami doporučenými.
Analýza vlivu dietárního opatření a fyzické aktivity na změnu složení tělesné konstituce u vybrané populační skupiny
Burková, Martina
Tato diplomové práce se zabývá analýzou vlivu dietárního opatření a fyzické aktivity na změnu složení tělesné konstituce účastnic dvou redukčních kurzů. V teoretické části je popsán energetický příjem, včetně metabolismu makroživin, energetický výdej a možnosti zjišťování nutriční potřeby. Dále jsou definovány metody sloužící ke zjišťování tělesných parametrů a složení těla. Práce se věnuje také nadváze a obezitě, včetně jejich příčin vzniku, komplikací a léčby. Praktická část je zaměřena na analýzu změn tělesného složení účastnic dvou redukčních kurzů trvajících 12 týdnů. Hodnoceny jsou změny tělesné hmotnosti, množství tuku, množství aktivní tělesné hmoty a obvodu pasu a boků na začátku a na konci kurzů. Parametry jsou porovnávány na základě rozdílné hodnoty indexu tělesné hmotnosti BMI (Body Mass Index). Pozornost je věnována rovněž fyzické aktivitě a změnám v příjmu energie a základních živin na začátku a na konci kurzů. Získané výsledky jsou statisticky a graficky zpracovány a vyhodnoceny.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.