Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Proměny zeleninových záhonů během vegetačního období
Zavadilová, Anna
Během vegetačního období roku 2014 byl na pokusném pozemku ZF MENDELU v Lednici na Moravě založen experimentální záhon rozdělený na tři části - záhon košťálové a listové zeleniny, záhon popínavých užitkových rostlin a záhon netradičních zelenin. Cílem této práce bylo sledovat a vyhodnotit estetické proměny okrasných zeleninových záhonů během vegetačního období. K dané problematice byla zpracována literární rešerže. Na základě poznatků a zkušeností při pěstování byl experiment vyhodnocen a interpretován s možností využití jeho výsledků v další praxi. Byly vytypovány taxony zelenin, které jsou nejvhodnější k úspěšnému pěstování v okrasných zeleninových záhonech v klimatických podmínkách České republiky a působí v okrasném záhonu esteticky po dlouhé časové období.
Kuchyňská zahrada francouzského typu (jardin potager) a jeho potenciál v současné zahradní a krajinářské tvorbě
Andonovová, Denisa
Tato bakalářská práce se zabývá tématem francouzské kuchyňské zahrady v historických a současných souvislostech. V úvodní části se zabývá samotným názvem pro tyto typy druhy zahrad - potager, který je užívaným pojmem jak ve francouzské zahradní tvorbě, tak v tvorbě světové. Dále se věnuje jeho vývoji v historickém kontextu převážně ve veřejném sektoru, a to na základě příkladů realizací ve světě i u nás. Mimo jiné se věnuje i problematice principů a technologií, nezbytných k realizaci kuchyňské zahrady a zároveň i sortimentu k ní vhodných rostlin. Vzhledem k tomuto znovu objevenému trendu se věnuje jak současnému využití v zahraniční zahradní a krajinářské architektuře, tak v architektuře tuzemské, a to jak už v urbánním, či krajinném sektoru. Závěrem poukazuje na moderní aktivity v zahradní tvorbě spojující současné požadavky dnešní doby a zároveň filosofii trvale udržitelného rozvoje ve světě.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.