Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Percepce prostoru a aplikace pocitových map na území města Milevska
HEJNOVÁ, Kateřina
Hlavním tématem bakalářské práce jsou pocitové mapy a jejich aplikace na území města Milevska. Sestrojení pocitových map a jejich analýza tvoří druhou část této práce, které předchází vymezení možných náhledů na percepci prostoru a faktory, které vnímání a pohyb v prostoru ovlivňují. Dále je součástí kvalifikační práce také vymezení vzniku pocitových map a jejich možnost aplikace nejen na území České republiky. Vzniklé pocitové mapy by se, jako mnohé další, mohly stát podkladem pro rozvoj sledovaného území, který má možnost ovlivnit široká veřejnost.
Územní studie revitalizace okolí centra Jizerka - Praha Střížkov
Dostálová, Markéta ; Macoun, Milan (vedoucí práce) ; Karel, Karel (oponent)
Předmětem bakalářské práce Územní studie revitalizace okolí centra Jizerka Praha Střížkov je návrh řešení revitalizace veřejného prostranství v okolí nákupního střediska Jizerka, kde hlavní prodejní prostor zabírá supermarket PENNY. Prostranství se nachází v severozápadní části panelového sídliště Prosek. Toto veřejné prostranství můžeme nazvat taktéž náměstím, a proto byla zvolena jeho úprava, tak aby mohlo funkci náměstí plnit. Před zahájením vlastního navrhování byla provedena rešerše odborné literatury, která se zabývá funkcí a tvorbou veřejných prostranství a funkcí panelových sídlišť jako celku. Taktéž byla provedena analýza širších vztahů a blízkého okolí včetně vztahů majetkoprávních a dopravní situace v území. Součástí šetření bylo setkání s občany, kteří měli možnost se spolupodílet na tvorbě náměstí vyplněním pocitové mapy a vyjádřením vlastního názoru. Výkresová analytická část byla zpracována v programu ARCGIS, řezy v AUTOCAD a vlastní 3D návrh byl vypracován v programu SKETCHUP. Výsledkem této práce je komplexní urbanistický návrh revitalizace řešeného veřejného prostranství.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.