Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Platební instrumenty a jejich využití
Khuc, Thanh Dung ; Schlossberger, Otakar (vedoucí práce) ; Fleischmann, Luboš (oponent)
Tato bakalářská práce je psána na téma Platební instrumenty a jejich využití. V úvodu práce je právně vymezen platební styk a platební služby. Dále je práce zaměřena na vývoj platebních instrumentů v minulých letech a popisuje v současnosti používané platební instrumenty. Hlavním cílem je vytvořit ucelený a pochopitelná souhrn druhů platebních instrumentů. Praktickou část tvoří analýza využití platebních instrumentů některých vybraných bank v České republice.
Šek ve světě moderních platebních instrumentů nabízených českými bankami
Chomátová, Jana ; Půlpánová, Stanislava (vedoucí práce)
Tématem bakalářské práce je platební instrument šek a jeho postavení ve světě moderních platebních instrumentů nabízených českými bankami. Práce se postupně věnuje historii vzniku a používání tohoto platebního instrumentu, vymezení právní úpravy šeku z pohledu mezinárodní i domácí právní úpravy a seznámení s obecnými charakteristikami šeku. Následující kapitola uvádí údaje o vývoji a současném stavu používání šeků v jednotlivých státech Evropské unie. Poslední část práce je věnována používání šeků v České republice. Zabývá se historickými pokusy o oživení používání tohoto instrumentu, vývojem používání šeku v platebním styku a mapuje současnou nabídku šekových služeb vybraných bank.
Užití směnek v praxi
Průchová, Vlasta ; Češková, Marie (vedoucí práce) ; Kříž, Radim (oponent)
Práce se zabývá tématem směnek s důrazem na jejich současné možnosti využití. Spojuje tedy právní a praktický pohled na směnky. První část objasňuje podstatu směnky a základní směnečné úkony jako akceptaci, avalizaci a indosaci. Druhá část práce se zaměřuje na praktický přínos směnek a ukazuje na možnosti jejich využití v současnosti. Na konci práce je vytvořen přehled, který shrnuje poznatky z obou částí.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.