Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Energetické nápoje a jejich vliv na lidský metabolismus
Hrabiecová, Vendula
Téma této bakalářské práce je zaměřeno na energetické nápoje. Teoretická část se zabývá výčtem, porovnáním jejich složení a celkovými účinky na metabolismus. Srovnáváno je složení a energetická hodnota různých energetických nápojů dostupných v obchodní síti. Při porovnání složení jednotlivých nápojů nebyly zjištěny výrazné rozdíly ve složení mezi nápojem známé značky a nápojem distribuovaným pod značkou obchodního řetězce, kromě několikanásobného cenového rozdílu. V praktické části je dotazník, ve kterém jsou zjišťovány zkušenosti vysokoškolských studentů s energetickými nápoji. Na 10 otázek odpovědělo 86 respondentů a bylo zjištěno, že skoro polovina studentů energetické nápoje nepije. Negativní zkušenost s nápoji má mnoho respondentů a jejich příznaky jsou různé. A nejoblíbenější značkou je Red Bull, hlavně díky jeho chuti.
Hodnocení vlivu vybraných fyziologicky aktivních látek na výnos zrna a jeho strukturu u modelové odrůdy ozimé pšenice
MACHOVÁ, Klára
Hlavním tématem této bakalářské práce je hodnocení vlivu vybraných fyziologicky aktivních látek na výnos zrna a jeho strukturu u modelové odrůdy ozimé pšenice. Pro účely práce byl v září 2016 založen polní maloparcelkový pokus na pokusné stanici Lukavec. Pro pokus byly zvoleny fyziologicky aktivní látky se složkami charakteru huminových látek. Pokusné varianty obsahovaly, samostatně i v kombinacích, komerční přípravek ENERGEN FULHUM PLUS a fyziologicky aktivní látku Lignofen. Použita byla odrůda pšenice ozimé Pannonia. Hodnocen byl vliv těchto aplikací na výnos zrna a tvorbu výnosových prvků, kterými jsou: počet klasů na plošnou jednotku, počet zrn v klasu a hmotnost tisíce zrn. Dále byly hodnoceny kvalitativní parametry zrna, kterými jsou: obsah dusíkatých látek, Zelenyho test, pádové číslo, obsah lepku, Gluten index a objemová hmotnost.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.