Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Možnosti využití dubových parketek při výrobě bílých vín
Spíchalová, Aneta
V teoretické části této práce byla zmíněna historie bílých vín v sudu, vliv kvasinek na jejich zrání a možné technologie. V další kapitole byly popsány druhy stromů a oblasti původu, zpracování dřeva a jeho samotný obsah před a po "toastingu". Byly popsány výhody a nevýhody použití sudů i rozdíly mezi nimi. Především mezi americkým a francouzským sudem. Taktéž byla popsána výroba parketek. Praktická část se zaobírala přidáním parketek do kvasících bílých moštů v poloviční a plné dávce v porovnání s kontrolní variantou. Pokus byl proveden na dvou odrůdách. Práce zkoumala využití dubových parketek. Vína byla hodnocena senzoricky i analyticky. Byl u nich změřen obsah flavanolů a antiradikálová aktivita. K pokusu bylo vybráno vhodné statistické vyhodnocení a závěr shrnoval výhody a nevýhody užití parketek v bílých kvasících moštech.
Možnosti využití dubových náhražek dřevěných sudů při výrobě bílých vín
Spíchalová, Aneta
V teoretické části této práce byla zmíněna historie bílých vín v sudu a složení dřeva. Výhody technologie zrání v sudu a s dubovými alternativy. V dalších kapitolách bylo popsáno zpracování dřeva a jeho samotný obsah před a po "toastingu". Byly popsány výhody a nevýhody použití sudů. Praktická část se zaobírala přidáním parketek a chipsů do kvasících bílých moštů, vyrobena je i kontrolní varianta. Pokus byl proveden na dvou odrůdách. Práce zkoumala využití dubových parketek a chipsů. Vína byla hodnocena senzoricky i analyticky. Byl u nich změřena antiradikálová aktivita. K pokusu bylo vybráno vhodné statistické vyhodnocení a závěr shrnoval výhody a nevýhody užití parketek a chipsů v bílých kvasících moštech.
Možnosti využití dubových parketek při výrobě bílých vín
Spíchalová, Aneta
V teoretické části této práce byla zmíněna historie bílých vín v sudu, vliv kvasinek na jejich zrání a možné technologie. V další kapitole byly popsány druhy stromů a oblasti původu, zpracování dřeva a jeho samotný obsah před a po "toastingu". Byly popsány výhody a nevýhody použití sudů i rozdíly mezi nimi. Především mezi americkým a francouzským sudem. Taktéž byla popsána výroba parketek. Praktická část se zaobírala přidáním parketek do kvasících bílých moštů v poloviční a plné dávce v porovnání s kontrolní variantou. Pokus byl proveden na dvou odrůdách. Práce zkoumala využití dubových parketek. Vína byla hodnocena senzoricky i analyticky. Byl u nich změřen obsah flavanolů a antiradikálová aktivita. K pokusu bylo vybráno vhodné statistické vyhodnocení a závěr shrnoval výhody a nevýhody užití parketek v bílých kvasících moštech.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.