Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití jedlých a léčivých hub v potravinářství
VLČEK, Ladislav
Teoretická část diplomové práce se zabývá obecně stavbou hub, nutričním složením a obsahovými látkami s biologickou aktivitou mající vliv na lidský organismus. Praktická část práce se zaměřuje na využití alternativních mouk a dalších pomoc-ných surovin k vytvoření bezlepkového pečiva s vyšší nutriční hodnotou. Jako oboha-cující složky v tomto experimentu sloužily sušené a rozemleté plodnice hub hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus) a housenice čínské (Cordyceps sinensis). Jako základní matrice byla experimentálně vytvořena směs přirozeně bezlepkových mouk, u které byl následně sledován vliv přídavku zpracovaných jedlých hub na vybrané pekařské vlastnosti výrobků. Připravené vzorky byly podrobeny hodnocení metodou senzoric-ké analýzy. Výsledky byly statisticky vyhodnoceny a zpracovány do grafu. Součástí práce je i dotazníkové šetření.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.