Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Současný stav kvality vody v rybnících
BENEDIKT, Adam
Stanovování kvality vody v rybníku ve spojitosti s rybářským hospodařením začal nabývat na významu až koncem 20. století. Od této doby vzniklo mnoho studií zabývajících se touto tématikou. Aktuálně nejvýznamnější problém nejen rybářské společnosti představuje eutrofizace a její dopad na funkci rybníku v krajině, vč. biodiverzity a jejího celkového vlivu na životní prostředí. Antropogenní činností (chov ryb, odpadní vody a zemědělství) dochází k nadměrnému uvolňování minerálních živin, převážně fosforu a dusíku, do volných vod. Tato bakalářská práce porovnává data získaná z měření z roku 2017 s daty od 50. let 20. st. až do roku 2014 zpracovaných v literární rešerži. Vlastní data představují základní fyzikálně- chemické parametry vody (teplota, koncentrace O2, pH, konduktivita a ORP, TN, NH4-N, NO3-N, TP, DRP, TOC a chlorofyl-a). Hodnocení je založeno na posbíraných datech z šesti českobudějovických rybníků (Beranov, Roubíček, Zběhov, Posměch, Kvítkovice a Dehtář) se zastoupením produkčních a plůdkových nádrží.
High hazards in laser experimental work: challenges for safety management of laser research facilities
Procházka, Petr ; Olšovcová, Veronika ; Margarone, Daniele ; Přeček, Martin ; Korn, Georg
Research developing and exploiting a technology of high power laser systems belongs among the most progressive parts of modern physics. Usage of the laser technology is associated with many kinds of hazards that pose significant risks to both scientific and technical professionals. Therefore, to ensure the personnel safety, the hazards needs to be addressed and thoroughly evaluated to allow not only rigorous design and construction of building and technology but also effective implementation of operational and work procedures. This paper describes the most significant hazards present within the experimental laser facilities.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.