Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rod Enterococcus: potravinářské a zdravotní aspekty
Maňáková, Simona
Ve své bakalářské práci jsem se zabývala využitím rodu Enterococcus v potravinách a zdravotními riziky spojené s těmito bakteriemi. Charakterizovala jsem typické znaky těchto mikroorganismů, jak a čím se liší od ostatních mikrobů. Poukázala jsem na kontrast, ke kterému dochází mezi jejich výskytem v lidském a zvířecím organismu a na jejich použití v potravinářství. Některé druhy těchto bakterií jsou schopny vytvářet biogenní aminy při technologických procesech a ohrožují tak zdraví konzumenta. Vzhledem k jejich podmíněné patogenitě jsem se více zaměřila na jejich působení na lidský organismus. Zvláště na nozokomiální nemocniční infekce u déle hospitalizovaných pacientů se sníženou imunitou, kde dochází k vysoké aktivitě těchto mikroorganismů.
Nozokomiální infekce v lůžkovém zdravotnickém zařízení
Kopecký, Jindřich Bc. ; Střítecký, Rudolf (vedoucí práce) ; Lešetický, Ondřej (oponent)
Nozokomiální infekce jsou v současné době významnou příčinou vzrůstající morbidity a mortality ve všech zdravotnických zařízení. Neznalost či ignorance metod prevence nozokomiálních nákaz může vést k závažnému ohrožení zdraví a života pacienta a výraznému zvýšení nákladů na léčbu. Práce komplexně představuje problematiku nozokomiálních nákaz a jejich efektů na lůžkové zdravotnické zařízení. Pozornost je věnována charakteristice procesu šíření nákaz, popsání současného stavu ve sledování a prevenci nákaz a konečně popsání situace v jedné nemocnici okresního typu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.