Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Studium vlivu mykotoxinů ve výživě zvířat
SUKOVÁ, Denisa
Tato bakalářská práce se zabývá mykotoxiny, jejich vlivem na zdraví a užitkovost hospodářských zvířat. Mykotoxiny jsou sekundární toxické metabolity plísní. Úvodní část práce se zabývá základní charakteristikou plísní a mykotoxinů. Poté je popsáno rozdělení mykotoxinů. Podstatnou část práce tvoří charakteristika jednotlivých mykotoxinů a jejich působení na zdraví a užitkovost hospodářských zvířat. Velký důraz je kladen na prevenci vzniku a dekontaminaci mykotoxinů v krmivu. V závěru práce je uvedena legislativa a limity.
Rizika plísní a mykotoxinů v chovu zvířat
BOHÁČKOVÁ, Lenka
Cílem této práce je podat informace o tom, co jsou toxinogenní plísně a mykotoxiny. U mykotoxinů byly zdůrazněny nejvýznamnější druhy mykotoxinů, jejich charakteristika, biologické účinky, metody stanovení. Aflatoxiny jsou v přírodě běžně se vyskytující mykotoxiny, které jsou produkované toxinogenními vláknitými houbami rodu Aspergillus. Jedná se o látky s velmi vysokou toxicitou. V závěru jsou popsány metody detekce, prevence a dekontaminace mykotoxinů. Dekontaminace se provádí fyzikálními, chemickými nebo biologickými metodami.
Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů
Bartoňková, Natálie
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma "Vliv mykotoxinů na zdravotní bezpečnost píce a následnou kontaminaci živočišných produktů". První část je zaměřena na charakteristiku vláknitých mikroskopických hub a jejich významné zástupce. Mezi významné zástupce patří rody Mucor, Rhizopus, Penicillium, Aspergillus, Cladosporium, Fusarium a Alternaria. Další část popisuje sekundární metabolity plísní - mykotoxiny, zejména aflatoxiny, patulin, ochratoxin, zearalenon, trichotheceny a fumonisiny, které jsou obsažené hlavně v potravinách. Dále se tato práce zabývá mykotoxiny v krmivech a potravinách, v této části jsou popsány onemocnění a také možný přechod mykotoxinů do živočišných produktů, zejména přechod aflatoxinů do mléka. V závěru jsou popsány metody detekce, prevence a dekontaminace mykotoxinů. Dekontaminace se provádí fyzikálními, chemickými nebo biologickými metodami.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.