Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Stanovení termotolerantních druhů Campylobacter spp. v potravinách
Zsoldosová, Jana
Kampylobakterióza je podle Evropského úřadu pro bezpečnost potravin jedním z nejčastějších celosvětově rozšířených alimentárních onemocnění způsobující gastroenteritidy. Česká republika patří na první příčky s nejvyšším výskytem kampylobakteriózy. Tato práce se zabývá stanovením termotolerantních druhů Campylobacter spp. ve vzorcích drůbežích a vepřových jater, drůbežích čtvrtek a syrového mléka. Z celkového počtu 50 vzorků, bylo 31 vzorků pozitivních na přítomnost Campylobacter spp. U drůbežích jater i u drůbežích zadních čtvrtek bylo 92 % pozitivních vzorků. U vepřových jater byl výskyt nižší, pouze 46 %. U čerstvého syrového mléka byl výskyt nejnižší, pouhých 17 %. Vyšší výskyt v České republice svědčí o dobrém způsobu vyhledávání infekcí a jejich následného hlášení.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.