Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Využití odstupňované sklizně u primárně aromatických odrůd révy vinné
Humaj, Jakub
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou kyselin. V Literární časti byly shrnuty informace o jednotlivých kyselinách v hroznech a ve víně. Dále byly rozebrány možnosti snížení nebo zvýšení kyselin ve víně. Dále bylo popsáno, jak se jednotlivé kyseliny mění v průběhu dozrávání hroznů a jako ovlivňují stabilitu a chuť výsledného vína. Nakonec byly rozebrány možné vady, které mohou souviset s nedostatkem nebo nadbytkem kyselin. V praktické části se věnuji popisu pokusu a vyhodnocení jednotlivých výsledků. V pokusu jsem zkoušel více možností, jak využít kyselou rezervu. Jednotlivé varianty byly: přidání kyselé rezervy ve formě moštu před fermentací, nebo scelování kontroly a kyselé rezervy v různých poměrech. Parametry výsledného vína byly změřeny a zpracovány stejně jako senzorické hodnocení. Z výsledků můžu odvodit, že využití před-sběru je způsob, jak zvýšit kyseliny ve víně.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.