Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv druhu omráčení jatečných zvířat na kvalitu produktu
Hrubý, Vojtěch
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat a popsat operace a zásady při porážce hospodářských zvířat od převozu zvířat na jatky, přes všechny nezbytné úkony, až po konečnou úpravu jatečně opracovaného těla. Pojednat jak o rozdílech v jednotlivých technologiích tak o odlišnostech při zpracování různých druhů hospodářských zvířat a to jak u nás významných, tak i několika druhů, které jsou okrajové a pro Českou Republiku z historického hlediska netypické. Práce se dále zabývá legislativními požadavky, které se vztahují k jednotlivým úkonům na porážecí lince i na domácích porážkách. V druhé části literárního přehledu řeší problematiku omračování v závislosti na ceně a náročnosti jednotlivých způsobů omračování. Také se zabývá tím, jak tyto rozdíly mohou ovlivňovat kvalitu výchozí suroviny. Na závěr jsou zmíněny nové trendy, které se objevují u nás i ve světě a jak tyto inovace mohou přispět ke zlepšení kvality masa.
Vliv druhu omráčení jatečných zvířat na kvalitu produktu
Hrubý, Vojtěch
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat a popsat operace a zásady při porážce hospodářských zvířat od převozu zvířat na jatky, přes všechny nezbytné úkony, až po konečnou úpravu jatečně opracovaného těla. Pojednat jak o rozdílech v jednotlivých technologiích tak o odlišnostech při zpracování různých druhů hospodářských zvířat a to jak u nás významných, tak i několika druhů, které jsou okrajové a pro Českou Republiku z historického hlediska netypické. Práce se dále zabývá legislativními požadavky, které se vztahují k jednotlivým úkonům na porážecí lince i na domácích porážkách. V druhé části literárního přehledu řeší problematiku omračování v závislosti na ceně a náročnosti jednotlivých způsobů omračování. Také se zabývá tím, jak tyto rozdíly mohou ovlivňovat kvalitu výchozí suroviny. Na závěr jsou zmíněny nové trendy, které se objevují u nás i ve světě a jak tyto inovace mohou přispět ke zlepšení kvality masa.
Porovnání jatečného zpracování drůbeže, prasat a skotu
Jílková, Jolana
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku zpracování masa na jatkách od přivezení zvířat na jatka až po chlazení a skladování jatečných těl. Práce je zaměřena na porovnání jatečné drůbeže, prasat a skotu. Práce se zabývá nejrůznějšími postupy, kterými musí jatečné zvíře a poté jatečně opracované tělo (JOT) projít, než se může přistoupit ke skladování. Dále práce pojednává o kritických bodech a problémech, které mohou nastat při špatném postupu. Práce se též zaměřuje na legislativní požadavky, které jsou vztahovány k jednotlivým postupům. V závěru literárního přehledu je pojednáno o velmi důležitém faktoru, který ovlivňuje kvalitu masa, a to je welfare aneb pohoda zvířat. Maso je důležitou složkou naší potravy, je vhodnou stravou pro získání nutričních a esenciálních látek a také zdrojem energie. Postupy na jatkách musí být proto šetrné, aby byla zachována kvantitativní i kvalitativní hodnota masa.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.